Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

EU fondovi

“Zajedno do EU fondova” – Vlada predstavlja mogućnosti privlačenja novca

novac, EU
pixabay.com

Vlada i resorna ministarstva tijekom ožujka i travnja u više će gradova na predstavljanjima pod nazivom “Zajedno do EU fondova” prezentirati sve mogućnosti privlačenja novca iz europskih fondova i što se tim novcem želi postići, a prvo će biti u utorak u Zagrebu, namijenjeno poduzetnicima.

Hrvatskoj je u financijskom razdoblju 2014.-2020. na raspolaganju više od 80 milijardi kuna iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. Nikad dosad Hrvatska nije imala toliko sredstava za ulaganje u rast i razvoj.
Osnovni cilj Vlade je preko tih ulaganja osigurati posao za što više hrvatskih građana, osnažiti gospodarstvo, smanjiti rizik od siromaštva i postići ravnomjerni razvoj svih krajeva Hrvatske, kazao je Hini glasnogovornik Nikola Jelić.

Predstavljanje u Zagrebu namijenjeno je poduzetništvu, posebice malom i srednjem kojem je samo u ovoj godini namijenjeno 3,75 milijardi kuna potpora.

Skup će se održati u Hrvatskom državnom arhivu, a sudjelovat će premijer Zoran Milanović, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić te više ministara. Uz Gorana Marasa, ministra zaduženog za poduzetništvo i obrt, na predstavljanju će tako biti i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina te ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović.

U idućih mjesec dana bit će predstavljene i druge mogućnosti ulaganja iz EU fondova, posebice za ruralni razvoj i poljoprivredu, održiv razvoj i čist okoliš, bolju prometnu povezanost, zapošljavanje, regionalni i urbani razvoj, prirodnu i kulturnu baštinu, te socijalnu infrastrukturu.

Na skupovima koji će se održati u Osijeku, Rijeci, Splitu i Varaždinu mogućnosti ulaganja predstavljat će potpredsjednik Vlade Branko Grčić i resorni ministar nadležan za temu o kojoj će biti riječi, potvrdio je Jelić.

Preneseno: eZadar


Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.