Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

EU fondovi

“Zajedno do EU fondova” – Vlada predstavlja mogućnosti privlačenja novca

novac, EU
pixabay.com

Vlada i resorna ministarstva tijekom ožujka i travnja u više će gradova na predstavljanjima pod nazivom “Zajedno do EU fondova” prezentirati sve mogućnosti privlačenja novca iz europskih fondova i što se tim novcem želi postići, a prvo će biti u utorak u Zagrebu, namijenjeno poduzetnicima.

Hrvatskoj je u financijskom razdoblju 2014.-2020. na raspolaganju više od 80 milijardi kuna iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. Nikad dosad Hrvatska nije imala toliko sredstava za ulaganje u rast i razvoj.
Osnovni cilj Vlade je preko tih ulaganja osigurati posao za što više hrvatskih građana, osnažiti gospodarstvo, smanjiti rizik od siromaštva i postići ravnomjerni razvoj svih krajeva Hrvatske, kazao je Hini glasnogovornik Nikola Jelić.

Predstavljanje u Zagrebu namijenjeno je poduzetništvu, posebice malom i srednjem kojem je samo u ovoj godini namijenjeno 3,75 milijardi kuna potpora.

Skup će se održati u Hrvatskom državnom arhivu, a sudjelovat će premijer Zoran Milanović, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić te više ministara. Uz Gorana Marasa, ministra zaduženog za poduzetništvo i obrt, na predstavljanju će tako biti i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina te ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović.

U idućih mjesec dana bit će predstavljene i druge mogućnosti ulaganja iz EU fondova, posebice za ruralni razvoj i poljoprivredu, održiv razvoj i čist okoliš, bolju prometnu povezanost, zapošljavanje, regionalni i urbani razvoj, prirodnu i kulturnu baštinu, te socijalnu infrastrukturu.

Na skupovima koji će se održati u Osijeku, Rijeci, Splitu i Varaždinu mogućnosti ulaganja predstavljat će potpredsjednik Vlade Branko Grčić i resorni ministar nadležan za temu o kojoj će biti riječi, potvrdio je Jelić.

Preneseno: eZadar

Pročitajte još:

EU fondovi

U konzorciju se nalaze tvrtke poput BMW-a, Tesla Motorsa i FCA-a te se uglavnom radi o investicijama u zapadnoj Europi i „starim“ zemljama članicama.

EU fondovi

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je ograničeni poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom „Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim...

EU fondovi

Pelješki most najvjerojatnije će se početi graditi krajem godine ili početkom iduće, najavio je ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić gostojući u emisiji ‘A sada...

Financije

Prihvati li se zakonsko rješenje, u skoroj budućnosti bi se stambeni krediti mogli dobivati isključivo u kunama. Tako je poručio premijer Zoran Milanović sa...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.