Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Zanimanje: Stilistica ureda

Maja Kauzlarić prva se u Hrvatskoj počela baviti stiliziranjem ureda. Do prije pet godina radila je u zdravstvu, no potreba da svojim talentima i vještinama pruži više slobode, potakla ju je da otvori agenciju Cvijet kreativa koja se bavi organizacijom događaja i uređenjem. Prepoznavši njezino oko za lijepo i organizacijske sposobnosti, poslovni su je suradnici počeli angažirati i za uređenje ureda. Tako je, zapravo slučajno, u Hrvatsku donijela profesiju koja je na zapadu već dobro poznata, te proširila ponudu svojih usluga.

„Uz malo truda svaki ured uspješno može spojiti estetiku i funkcionalnost. Mnogi se ne osjećaju ugodno u prostoru u kojem borave najveći dio dana, a s manjkom inspiracije i koncentracije opada im i motivacija za radom. Zato treba proučiti osobnost djelatnika i tome prilagoditi izgled ureda. Iako se pritom trebaju poštivati najvažnije arhitektonske smjernice, prostora za personaliziranje ureda ima napretek. To podrazumijeva izbor namještaja, uredskog pribora i dekorativnih predmeta“, ističe Maja Kauzlarić.

MajaKauzlarić(1)

Budući da su korisnice njezinih usluga većinom žene, posebnu pažnju pridaje izboru detalja. Među najvažnije svrstava biljke. Naime, biljke djeluju umirujuće što pri radu smanjuje razinu stresa, a ako se korisnica ureda ne može brinuti o živoj biljci niti nabavljati svježe rezano cvijeće, Maja Kauzlarić preporučuje nabavku umjetnog cvijeća koje se danas teško razlikuje od stvarnog.

Kako u Hrvatskoj nije pronašla odgovarajući izbor dodataka za organizaciju uredskog pribora, prva hrvatska stilistica ureda udružila se s mrežom poduzetnica i poslovnih žena Women in Adria i napravila elegantan uredski set koji uključuje pretince za dokumente i sitnice te stalke za olovke i pisma. Setovi dolaze u tri boje, a upravo se osmišljavaju i proizvodi za dopunu te linije proizvoda.

Usluge stiliziranja ureda trenutačno najviše koriste žene koje rade iz kućnih ureda, no Maja Kauzlarić se nada da će važnost funkcionalnog, ali pritom i estetski ugodnoga radnog okruženja prepoznati i veće tvrtke te korporacije.


Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.