Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Započela serija kampanja za promociju poduzetništva i obrta u šumarskom i drvnom sektoru

U velikoj vijećnici grada Nova Gradiška održana je kampanja kojom je započela serija 14 kampanja „Promocija poduzetništva, cjeloživotnog učenja te novih mogućnosti za šumarski i drvni sektor“ u sklopu projekta Promocija poduzetništva i obrta u šumarskom i drvnom sektoru. Projekt provodi Institut za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) u partnerstvu s Hrvatskom komorom inženjera šumarstva i drvne tehnologije (HKIŠDT).

Cilj ovog projekta je razvoj pozitivnog odnosa prema cjeloživotnom učenju i poticanje poduzetničke kulture u šumarskom i drvnom sektoru. Ciljne skupine projekta su licencirani izvođači radova u šumarstvu, drvoprerađivači, privatni šumo-posjednici, žene poduzetnice, učenici šumarskih i drvodjeljskih škola te nezaposleni šumarski i drvni inženjeri.

U okviru kampanje održana su tri predavanja: „Važnost cjeloživotnog učenja za šumarski i drvno-prerađivački sektor“ koje je predavala tajnica HKIŠDT-a dipl. inž. šum. Silvija Zec; „Nove prilike šumarskog i drvno-prerađivačkog sektora kroz potpore EU fondova“ koje je predavala dipl. inž. Karolina Horvatinčić iz IRMO-a; te „Mogućnosti rasta i razvoja poduzetništva šumarskog i drvno-prerađivačkog sektora“ koje je predavala mag. ing. tech. lign Iva Ištok.

Osim Nove Gradiške, kampanja će se dalje provodi u Jastrebarskom, Krapini, Sisku, Karlovcu, Koprivnici, Bjelovaru, Gospiću, Virovitici, Vinkovcima, Varaždinu, Čakovcu, Delnicama i Pazinu. Osim serije ovog kampanja, također projekt provodi natjecanje srednjih škola „Najbolji poslovni plan učenika šumarskih i drvodjeljskih škola“ te promociju i okrugli stol „Poduzetnice u šumarskom i drvnom sektoru“.

Projekt vrijednosti 295.220,84 kn financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda., a službeno je započeo 20. srpnja 2015. potpisivanjem ugovora IRMO-a s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i trajat će godinu dana.

Pročitajte još:

Poduzeća

Ideja za formiranje kolektiva rodila se iz potrebe da klijentima ponudimo sveobuhvatna rješenja kada je planiranje i provedba kampanja u pitanju.

Edukacija

Klub Alpbach Hrvatska je raspisao natječaj za dodjelu stipendija za prestižni Europski Forum Alpbach.

Ljudski resursi

Cilj Projekta je promovirati značaj poduzetničkog ponašanja među mladim pravnicima/cama te ukazivati na specifične izazove s kojima se oni susreću u zrelim fazama razvoja...

Turizam

Turistička zajednica Šibensko-kninske županije okupila je vodeće dionike turističke ponude županije te potpisala sporazum o udruživanju za sezonu 2021. s ciljem promocije na emitivnim...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.