Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Zar je moguće da samo DIV ima snage boriti se za spas Brodosplita?

Zar je moguće da je Europska komisija dva puta odobrila naš program restrukturiranja ocjenjujući ga odličnim i ne sumnjajući u njegovu izvedivost, a da do dana današnjeg ne postoji način da se program počne primjenjivat, pitaju odgovrni iz DIV-a.

Zar je moguće da je Europska komisija dva puta odobrila naš program restrukturiranja ocjenjujući ga odličnim i ne sumnjajući u njegovu izvedivost, a da do dana današnjeg ne postoji način da se program počne primjenjivat, pitaju odgovrni iz DIV-a.

Uprava samoborskog DIV-a u današnjem otvorenom pismu Vladi, zaposlenicima splitskog brodogradilišta i javnosti pita se i čudi zašto napokon ne počne restrukturiranje Brodosplita.

DIV upozorava da su prošle dvije i pol godine od njegove predaje ponude za kupnju dionica Brodosplita i više od šest mjeseci od odluke Vlade o njezinu prihvaćanju, koja zadaje da se u mjesec dana to jest do kraja travnja, usuglasi i Vladi na prihvaćanje vrati ugovor o kupnji i prijenosu dionica.

U međuvremenu, kaže se u pismu, poslovna situacija u sustavu Brodosplita je neodrživa te se postavlja pitanje zar je moguće da je samo DIV jedini koji ima snage boriti se za spas Brodosplita.

Zar je moguće da je Europska komisija dva puta odobrila naš program restrukturiranja ocjenjujući ga odličnim i ne sumnjajući u njegovu izvedivost, a da do dana današnjeg ne postoji način da se program počne primjenjivati, kaže se u pismu.

Također se izražava čuđenje što se dvije i pol godine na jednom mjestu ne mogu skupiti svi zainteresirani i uključeni u proces restrukutiranja.

Zar je moguće da se gomilaju toliko gubici u Brodosplitu, a da o tome nitko ne govori ništa, da nitko ne odgovara za to već očekuje da će taj teret, za koji je odgovoran netko drugi, snositi DIV, pitaju iz te tvrtke.

Uprava DIV-a također pita je li moguće da se javno ne osude oni koji javno sprječavaju normalan proces i donošenje odluke bez pritisaka, koji bez ikakve odgovornosti reketare sve sudionike u procesu.

Nadalje, u DIV-u pitaju zar je moguće da itko razuman u našoj zemlji smatra kako ovakav proces smije trajati toliko dugo i da će projekti, partnerstva s kupcima brodova te aranžmani s bankama čekati vječno na donošenje odluke.

“Zar mi kao ponuđač moramo radnicima Brodosplita i javnosti tumačiti što će se desiti ako se restrukturiranje ne provede? Zar nitko nema snage reći istinu ljudima kojima je posao u Brodosplitu životno pitanje? Zar je moguće da prodavatelj – država, ne može konačno reći što je njegov interes, a što ne”, kaže se u pismu.

Na kraju, Uprava DIV-a pita je li moguće da netko misli kako će DIV skrštenih ruku čekati milost donošenje odluke u beskonačnost i snositi posljedice svega što se desilo u vremenu trajanja procesa, te je li moguće da unatoč svemu DIV nije odustao?

Napisao

Preporučujemo

Lifestyle

GLAMI, jedinstvena modna tražilica koja se oslanja na umjetnu inteligenciju, u Hrvatskoj posluje iznad očekivanja i za svoje partnere uspijeva generirati narudžbe u vrijednosti...

Turizam

Kriza se odužila. Turizam je na koljenima, a s njime i oko 450 obiteljskih malih hotela koje očekuje još jedna neizvjesna sezona.

Lifestyle

Svi ljudi su više ili manje lijeni. Neki su ipak previše, i to se smatra ogromnom manom. Ali što ako to nije toliko loša...

Edukacija

Sigurno imate kolegice i kolege s kojima su odnosi sjajni i one s kojima vam odnosi nisu baš onakvi kakve priželjkujete.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.