Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Zašto cijena zlata raste već deset godina zaredom?

Znate li da je zlato u protelih deset godina doživjelo cjenovni rast po prosječnoj godišnjoj stopi od oko 15 posto? S razine od oko 300 dolara u 2001. godini, cijena mu se popela na današnjih 1650 dolara za uncu. Zašto je tome tako?

Znate li da je zlato u protelih deset godina doživjelo cjenovni rast po prosječnoj godišnjoj stopi od oko 15 posto? S razine od oko 300 dolara u 2001. godini, cijena mu se popela na današnjih 1650 dolara za uncu. Zašto je tome tako?

Koja to zbivanja na globalnoj ekonomskoj sceni uzrokuju značajan rast na zlatnome tržištu? Odgovore na ta, i još neka druga iznimno vruća pitanja, potražite na ovogodišnjoj Konferenciji o investiranju u zlato što se održava 9. svibnja u zagrebačkome hotelu Four Points Panorama u organizaciji Lidera i portala Srebrozlato.com.

Zahvaljujući tom snažnome rastu, ova žuta plemenita kovina spada u investicijsku kategoriju s najvišom stopom povrata na uloženo. Prinos što ga donosi ulaganje u zlato, ali i u druge plemenite kovine, daleko nadmašuju prinose ulagača koji su se pouzdali u dionice, obveznice, mirovinske fondove ili oročenu štednju.

Vrhunski svjetski i regionalni stručnjaci u svojim će izlaganjima dati uvjerljive razloge za tvrdnju da svjetsko gospodarstvo u idućih nekoliko godina očekuje nova, još snažnija kriza.  Zbog toga je investiranje dijela osobnoga portfelja u zlato i druge plemenite kovine ne samo odlična ideja koja može donijeti nove značajne dobitke, nego predstavlja nužnost zaštite i osiguranja vlastitih ulagačkih pozicija.

Čak i oni koji zlato smatraju reliktom prošlih vremena ne osporavaju da je barem pet posto ulagačkoga portfelja dobro držati u zlatu, i to u vremenima gospodarskog rasta. A kada su ekonomska kretanja kisela, kao što je to danas, portfelj bi zlatom trebalo ojačati daleko većim postotcima.

Na ovogodišnjoj će, drugoj po redu, konferenciji o investiranju u zlato govoriti tri iznimno ugledna međunarodna stručnjaka za ulaganje u plemenite kovine. Alasdair Macleod, ekonomist i bankar te viši savjetnik zaklade Goldmoney iz Sjedinjenih Američkih Država, ima višedesetljetno iskustvo u poslovanju na tržištu zlata. Ronald Peter Stöferle, glavni analitičar za tržište plemenitih kovna Erste banke iz Beča urednik je svjetski uglednoga newslettera “U zlato vjerujemo” (“In Gold We Trust”). I konačno, Michael Checkan, direktor je tvrtke Asset Strategies iz Sjedinjenih Države, specijalizirane za savjetovanje oko ulaganja u zlato.

Glavni sponzor ovogodišnje konferencije, Zlatarna Celje, zajedno s organizatorima, pozivaju vas da nam se pridružite na ovom jedinstvenom događaju. Više o konferenciji možete doznati ma www.konferencijaozlatu.org.

Kako sudjelujem u nagradnom natječaju?

Darujemo dvije kotizacije za “Drugu konferenciju o investiranju u zlato”  u Zagrebu!

Registrirajte se na portal Profitiraj.hr te nam na email: [email protected] pošaljite poruku naslova “Zlato, odgovor, ime i prezime, korisničko ime, adresu, grad i broj mobitela.

I, naravno lajkajte nas na našoj Facebook stranici! Podijelite post sa svojim prijateljima, to vas također približava nagradi!

Prijave primamo do srijede 08. svibnja 2012.

Pratite nas na Facebooku! Twitteru @Profitiraj i LinkedIn profilu Profitiraj.hr!

Zabavite se i učite uz Profitiraj.hr! Sudjelujte na zanimljivim konferencijama! Čitajte kvalitetne, stručne i zanimljive knjige!

Svaki tjedan dijelimo vam nove nagrade!

Napisao

Pročitajte još:

Financije

Kada tradicionalni ulagački instrumenti, poput obveznica, štednje u bankama, te ulaganja u nekretnine, postanu nesigurni, građani, ali i svi ostali investitori posežu za investicijskim...

Ljudski resursi

No, koje su to konkretno vještine koje sačinjavaju kvalitetnog lidera? 

Osobne financije

Hrvatska narodna banka u prosincu prethodne godine kupila je 56256 unci zlata, odnosno oko 1.75 metričkih tona u ukupnoj vrijednosti 96 milijuna eura.

Financije

Pitanje je hoće li euro uopće postojati za nekoliko desetljeća.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.