Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Zašto Google diže plaće? – druga strana medalje

Google povećava plaću zaposlenika za 10 posto ili više te daje 1000 dolara gotovinskog bonusa za godišnji odmor! Vijest je munjevitom brzinom obišla svijet i mnogima samo potvrdila mišljenje o Googleu kao jednom od najpoželjnijih poslodavaca na svijetu. Google to sigurno i jest, ali na ovaj potez natjerao ih je zabrinjavajući trend…

Google povećava plaću zaposlenika za 10 posto ili više te daje 1000 dolara gotovinskog bonusa za godišnji odmor! Vijest je munjevitom brzinom obišla svijet i mnogima samo potvrdila mišljenje o Googleu kao jednom od najpoželjnijih poslodavaca na svijetu. Google to sigurno i jest, ali na ovaj potez natjerao ih je zabrinjavajući trend...

Želite li 10% povećanje plaće i bonus za ljetovanje – zaposlite se u Google-u

Popularnost socijalnih mreža u posljednjih nekoliko godina snažno raste, unosi promijene u cjelokupno ljudsko društvo ali i mijenja pravila igre na tržištu internetskih kompanija.

Mali su velika prilika

Facebook i Twitter, socijalne mreže za koje svi znamo, povukle su za sobom nastajanje niza manjih kompanija, koje genijalna ideja nekog pojedinca može lansirati u orbitu preko noći. Tako su te kompanije postale zanimljive dečkima sa Silicon Valleya, koji primjerice rade u Googleu koji je krajem rujna brojao 23.000 zaposlenika. Oni su u toj masi samo brojka, a prelaskom u manju kompaniju, s referencom rada u Googleu, postaju značajni igrači. No, to nije jedini razlog!

Dolaskom u manju kompaniju, plaća inženjera vjerojatno je manja nego u Googleu, što se kompenzira dodjelom vlasničkog udjela, odnosno dionica. Trenutna vrijednost tih dionica vjerojatno nije pretjerano visoka, no ako jednog dana doživi ranije spomenuto, lansiranje u orbitu, tada zarada inženjera uvelike premašuje plaće u Googleu. Štoviše, on je u vlasničkoj strukturi kompanije.

Transferi između najljućih rivala

Postoje i „transferi“ na relaciji najljućih rivala, Googlea i Facebooka, točnije iz Googlea u Facebook. To samo potvrđuje koliko je tržište socijalnih mreža privlačno mnogim stručnjacima te kako mnogi na njemu vide priliku za rast.

Ranije ovog mjeseca, Googleov inženjer i jedan od tvoraca Google Mapsa, Lars Rasmussen prešao je u Facebook, objasnivši kako mu rad u „kompaniji desetljeća“ predstavlja veliki izazov. On je samo posljednji u nizu, a „transfere“ su obavili i Sherly Sandberg, Erick Tseng koji je napustio Googleov Android, te David Fischer, Facebookov potpredsjednik za oglašavanje i globalne operacije.

Podizanje plaća možemo protumačiti na razne načine. No, jedan od objektivnih je, da Google ne želi izgubiti titulu najboljeg i najpoželjnijeg poslodavca. Sigurno je da u kompaniji žele samo najbolje svjetske IT stručnjake.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.