Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Zašto je poklanjanje poslovnih poklon paketa vrlo dobar poslovni potez

Dobro planirani i značajni poslovni pokloni vašem će poduzeću kratkoročno biti utrošak, ali će dugoročno donijeti puno više od onoga što ste uložili.

Iako predbožićni period ne bi trebao biti jedino vrijeme kada se sjetite poslovnih poklona, svakako nije loša ideja tada krenuti u potragu i opskrbiti se za cijelu godinu. Najveći je izbor, a svi ponuđači dodatno se potrude ponuditi najbolje od onoga što imaju.

Dobro planirani i značajni poslovni pokloni vašem će poduzeću kratkoročno biti utrošak, ali će dugoročno donijeti puno više od onoga što ste uložili.

Zašto izabrati poslovne poklone

Ostajete u kontaktu s klijentima

Neovisno o tome gdje se nalazio klijent, bilo to u ulici do vašeg poduzeća ili na drugoj strani države ili kontinenta, pokloni, čak i oni mali, klijentu će biti podsjetnik na vas. Vaš logotip na kemijskoj olovci (ako se ne zagubi u torbi) ili upečatljiv poklon paket koji je prilagođen osobi kojoj ga poklanjate premostit će daljinu u situacijama kada nemate vremena ili mogućnosti ugovoriti sastanak. Nije loše biti nekome „na pameti“ i onda kada niste na sastanku ili u mail prepisci.

Ističete se od konkurencije

Vjerojatno niste jedini poslovni partner s kojim klijent surađuje, ali dobrim izborom poklona možda ćete im postati najdraži. U svakom slučaju ćete se istaknuti od ostalih.

Osnažujete vlastiti brend

Personalizirani poklon koji će se klijentu svidjeti automatski će povezivati s vama i vašom firmom. Mnogi proizvođači koji nude poklon pakete imaju mogućnost stavljanja vašeg loga na ambalažu ili sam poklon, od kemijskih olovaka, preko boca pića do ostalih ambalaža.

 

Kako izabrati pravi poklon

 

Nemojte biti previše štedljivi (u prijevodu: nemojte biti škrti)

Upaljači, rokovnici i kemijske olovke s vašim logom standardni su dio poklon vrećica koje se dijele poslovnim partnerima, ali su dosta lijeno, sigurno i jeftino rješenje za koje se vidi da nije uloženo previše truda. Isplati se uložiti malo više razmišljanja i novaca u poklon u koji ulažete novac, jer u krajnjoj liniji, ako već morate napraviti investiciju, koliko god velika ili mala bila, neka ona bude s ciljem.

Birajte stvari primjerene vašem poduzeću i klijentu

Izabrati nešto što je dovoljno personalizirano, ali ne previše osobno može biti pravi pothvat. Ako niste sigurni što je primjereno poslovnom odnosu s klijentom, a što ne, zadržite se na sigurnim izborima poput poklon kartica, kazališnih ili koncertnih karata, ali u zadnje vrijeme posebni prehrambeni proizvodi su sve veći trend. Od likera, preko posebnih džemova i ulja, pa do čitavih gastro-košara, izbor je zaista velik. A pokloniti nešto hrvatsko dobra je ideja i za domaće, ali pogotovo za strane klijente.

Ako ih šaljete, svakako ih šaljite na poslovnu, a ne privatnu adresu, i ne zaboravite priložiti primjerenu čestitku.

Slika – Letifico poklon paket medenih krema – jeste li ikada probali takvo što?

Budite kreativni

Sjetite se zadnjeg poslovnog poklona koji ste dobili. Sami najbolje znate koji će vam pasti na pamet, ali vrlo vjerojatno nije neki dosadnjikavi rokovnik. Čak i ako jest bio, nešto na njemu je bilo drugačije. Odvažite se poigrati se s idejama, istražujte ponudu i bacite oko na newslettere na koje ste se prijavili! Pomoći će vam kod izbora.

Pročitajte još:

Lifestyle

Sam užitak poklanjanja često puta nam može pokvariti nedostatak vremena koje smo htjeli posvetiti biranju idealnih poslovnih poklona.

Novosti

Svakodnevno poslovanje ne bi bilo ni moguće ni zamislivo bez grafičkog i web dizajna, promotivnih proizvoda te tiska svih vrsta. Bilo da se radi...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.