Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Zatišje na Wall Streetu, ulagači sumnjaju u rast cijena dionica

U prethodnih pet dana S&P 500 neprestano je dosezao nove rekordne razine, pa je od početka godine porastao više od 14 posto. Takav snažan rast iznenadio je mnoge ulagače, dok analitičari smatraju da je teško za očekivati daljnji uspon cijena dionica bez nekog novog pokretača

U prethodnih pet dana S&P 500 neprestano je dosezao nove rekordne razine, pa je od početka godine porastao više od 14 posto. Takav snažan rast iznenadio je mnoge ulagače, dok analitičari smatraju da je teško za očekivati daljnji uspon cijena dionica bez nekog novog pokretača

U četvrtak je na Wall Streetu prekinut uspon S&P 500 indeksa, nakon što je pet dana zaredom dosezao rekordne razine, a trgovalo se oprezno jer ulagači nisu sigurni da je moguć daljnji uspon cijena dionica.

Dow Jones oslabio je 0,15 posto, na 15.082 boda, dok je S&P 500 skliznuo 0,37 posto, na 1.626 bodova, a Nasdaq indeks 0,12 posto, na 3.409 bodova.

U prethodnih pet dana S&P 500 neprestano je dosezao nove rekordne razine, pa je od početka godine porastao više od 14 posto. Takav snažan rast iznenadio je mnoge ulagače, dok analitičari smatraju da je teško za očekivati daljnji uspon cijena dionica bez nekog novog pokretača.

„Tržište je toliko napregnuto da bi, ako se samo malo promeškolji, S&P 500 mogao pasti na 1.580 bodova“, kaže Stephen Massocca, direktor u fondu Wedbush Equity Management.

Zbog toga ulagače jučer nisu potaknuli ni dobri podaci s američkog tržišta rada. Broj novih zahtjeva za pomoć nezaposlenima prošloga je tjedna pao za 4.000, na 323.000, najnižu razinu u gotovo pet i pol godina, dok su analitičari očekivali rast.

Ulagači su se oglušili i na nastavak boljih nego što se očekivalo kvartalnih poslovnih izvješća kompanija. Sezona objave rezultata primiče se kraju, a većina kompanija ostvarila je u prvom tromjesečju veću dobit nego što se očekivalo. No, očekivanja su bila niska, a zabrinjava i anemičan rast prihoda kompanija.

I na europskim se burzama jučer trgovalo oprezno. Londonski FTSE indeks ojačao je 0,14 posto, na 6.592 boda, a frankfurtski DAX 0,16 posto, na 8.262 bodova, novu najvišu razinu u povijesti. Pariški CAC pao je, pak, 0,70 posto, na 3.928 bodova.

Napisao

Preporučujemo

Novosti

Svjetsko tržište aplikacija za mobilne uređaje iz godine u godinu rapidno raste. Do 2014. godine predviđa se kako će dosegnuti nevjerojatnih 58 milijardi dolara.

Izdvojeno

Kratice su u poslovnom svijetu postale dio svakodnevne komunikacije, a engleske skraćenice gotovo su u potpunosti zamijenile nekadašenje nazive kojima smo se koristili prije...

Financije

Većini ljudi primamljiva je pomisao da iz svog naslonjača mogu pratiti tržište, ulagati i, naravno, zarađivati.

Izdvojeno

Malo čiji sandučić elektronske pošte ne krije barem jednu odbijenicu poslanu nakon testiranja ili razgovora za posao.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.