Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Zelena lista pripojila se ORaH-u [VIDEO]

Stranka Zelena lista pripojila se danas nedavno osnovanoj stranci Održivi razvoj Hrvatske (ORaH), saborske zastupnice Mirele Holy.

Stranka Zelena lista pripojila se danas nedavno osnovanoj stranci Održivi razvoj Hrvatske (ORaH), saborske zastupnice Mirele Holy.

Time su članovi Zelene liste, koja je osam godina djelovala na hrvatskoj političkoj sceni, postali članovima ORaH-a. Spajanje su na današnjoj konferenciji za novinare nazdravili orahovicom, koju je nazočnima točila predsjednica ORaH-a Mirela Holy.

ORaH preuzima pravno naslijeđe Zelene liste, a Zelena lista kao stranka prestaje postojati, istaknula je Holy naglasivši kako je to dobra vijest za hrvatsku politiku jer se napokon krenulo u okrupnjavanje političkih opcija.

“Ovo je, nakon dužeg vremena, prvi primjer da se političke snage mogu ujediniti i zajedno više napraviti. Zelena ljevica ima potencijal rasta u Hrvatskoj jer je koncept održivog razvoja politički koncept budućnosti”, rekla je Holy.

[infopunkt 7614 3]

ORaH želi biti točka okupljanja svih zelenih aktera na hrvatskoj političkoj sceni, onih koji su sada u drugim zelenim strankama, ali i onih koji više nisu politički aktivni, te se nada da će se pridružiti i aktivisti sa civilne scene.

[infopunkt 7614 5]

Holy je upitana hoće li pokušati u članstvo Oraha privući bivše članove Zelene liste.

[infopunkt 7614 6]

Komentirajući nedavnu odluku zagrebačke Gradske skupštine da će se od 1. srpnja otpad morati odvajati i naplaćivati po količini, Holy je upozorila kako je to zakonska obaveza.

“To je bila obaveza iz prethodnog Zakona o otpadu, nažalost jedinice lokalne samouprave i komunalne tvrtke koje se bave gospodarenjem otpadom nisu odradili taj zadatak. U ovom trenutku nedostaju podzakonski propisi kojima se konkretno propisuje način postupanja u novim okolnostima”, rekla je Holy.

Bivša supredsjednica Zelene liste Vlasta Toth izrazila je zabrinutost zbog načina izdvajanja Čistoće iz Zagrebačkog holdinga.

“Izdvojit će posao, rad, javnu uslugu i onda, po svoj prilici, privatizirati taj business. To ne daje nadu Zagrebu i njegovim građanima da će problem otpada uskoro biti riješen”, rekla je Toth ustvrdivši kako je u privatizaciju umiješan poduzetnik Petar Pripuz koji ima 10-ak specijaliziranih tvrtki.

“To je privatno poduzeće koje mora raditi s dobiti, a svaku dobit moraju građani platiti iz svoga džepa. Zbog toga više ne stoji obećanje gradonačelnika Milana Bandića da komunalne usluge neće poskupjeti. Vrlo brzo će poskupjeti”, rekla je Toth.

[infopunkt 7614 7]


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.