Želite biti “zvijezda” na poslu? – postoje stvari kojih se morate držati

Želite biti “zvijezda” na poslu? – postoje stvari kojih se morate držati

Nikada ne znate kada će vam uletjeti neplanirani sastanak sa šefom, partnerima, investitorima. Istina, svatko od nas može imati onih dana kada nemamo volje za uređivanjem, šminkom, frizurama, kravatom, ali kad je posao u pitanju, ništa ne treba prepuštati slučaju. Zato uvijek budite sređeni i dotjerani.

Prijatelji vas vole, ali kolege ne

Svakoj zreloj osobi bi trebalo biti jasno da u životu ionako ima samo šačicu pravih prijatelja kojima mogu staviti i vlastiti život u ruke. Na poslu, pak, ne očekujte bezuvjetnu ljubav i radite ono za što ste uopće tu. Čak i ako su vam radni uvjeti na poslu takvi da se osjećate kao kod kuće, nema potrebe da zasnivate još jednu obitelj. Gdjegod bili, ma što radili, uvijek ćete imati prijatelje i neprijatelje. Realno, na poslu ste da radite, zaradite i zatim se vratite kući.

Idite na odmor – nitko ne voli mrgude

Ne podcjenjujte važnost odmora. On vam daje priliku da iza sebe ostavite sav stres s posla i da uživate u novim mjestima, ljudima i događajima. Idealno bi bilo i kad biste zanemarili mobitele (ako je moguće). Napunite baterije, odmorite se i po povratku na posao ćete biti još bolji u onom što radite. Ujedno, bit ćete i puno boljeg raspoloženja, što se pozitivno odražava u očima drugih.

Učite na pogreškama

Ljudi stalno griješe, ali ako ih prihvatite kao nešto na temelju čega učite, brzo će biti zaboravljene i oproštene. Prvo što morate učiniti nakon određene pogreške je istupiti i preuzeti odgovornost. Tako ćete pokazati da ste svjesni učinjenog, ali ćete zaraditi i poštovanje kako nadređenih tako i kolega.

Nudite rješenja

Biti damom u nevolji romantično je samo na filmovima. Zato umjesto stvaranja i naglašavanja problema počnite postavljati prava pitanja i nuditi rješenja.

Cijeli članak pročitajte na Metro portalu

Kako biti zvijezda na poslu

Podijeli

Odgovori

Top