Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Žene zauzimaju 15 posto voditeljskih mjesta u svjetskim kompanijama

Organizacijom susreta Lider želi okupiti i povezati poslovne žene iz regije te ih motivirati na nove pothvate. Na Liderovu skupu o svom uspjehu govorit će Forcan, Puljić i Purg, 8. prosinca u Hypo centru. Bit će predstavljena i lista 300 najmoćnijih žena. Profitiraj.hr medijski je pokrovitelj Konferencije.

Organizacijom susreta Lider želi okupiti i povezati poslovne žene iz regije te ih motivirati na nove pothvate. Na Liderovu skupu o svom uspjehu govorit će Forcan, Puljić i Purg, 8. prosinca u Hypo centru. Bit će predstavljena i lista 300 najmoćnijih žena. Profitiraj.hr medijski je pokrovitelj Konferencije.

Unatoč brojnim primjerima žena koje uspješno upravljaju i najvećim svjetskim kompanijama njihov je udio u ukupnom zbroju visokog i višeg menadžmenta poprilično skroman. Upravo zato poslovni tjednik Lider želi organizacijom susreta koji će se održati 8. prosinca u Zagrebu, u Hypo centru, istaknuti uspješna iskustva, okupiti i povezati poslovne žene iz regije, motivirati ih na nove pothvate te tako pomoći povećanju zastupljenosti žena na najvišim položajima. Susret će obilježiti i predstavljanje tradicionalne Liderove liste 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa koja se objavljuje sedmi put, a koju su prošle godine predvodile Ljerka Puljić, starija izvršna potpredsjednica Agrokora, Snježna Pauk, članica Uprave HEP-a, i Nevenka Bečić, predsjednica Uprave Keruma.

Na konferenciji će se okupiti vlasnice, direktorice i menadžerice kompanija u regiji čije će iskustvo i pogledi na biznis pokazati da su nepravedno zapostavljene na visokim položajima u većini kompanija. Iako su trendovi u posljednjim desetljećima išli na ruku ambicioznim ženama, omjer između muškaraca i žena na voditeljskim položajima višestruko prevladava u korist muškaraca. Prema istraživanju kuće A. T. Kearney žene zauzimaju 15 posto voditeljskih mjesta u kompanijama među Fortune 500. Prema Hanfinu godišnjem izvještaju o korporativnom upravljanju, čak 128 izdavatelja na ZSE-u u 2010. odnosno njih 126 u 2009. nije imalo nijednu ženu u upravi. Program će obilježiti tri razgovora ‘jedan na jedan’ na kojem će moderatori, Gordana Gelenčer i Aleksandar Stanković ugostiti tri uspješne poslovne žene s regionalne scene; Milku Forcan, Ljerku Puljić i Danicu Purg. Sudionike očekuju dva okrugla stola; ‘Muške i ženske industrije’ na kojem sudjeluju vlasnici i vlasnice te menadžeri poznatih tvrtki, a na drugom ‘Žene – pokretači novih biznisa’, govorit će žene koje su odlučile ostaviti karijeru u sklopu korporacije i posvetiti se stvaranju svojih biznisa.

Više informacija možete pronaći na www.zeneubiznisu.org

Milka Forcan karijeru je počela 1992. u jednoj od najvećih srpskih kompanija Delta Holdingu koja je tad imala samo 12 zaposlenih. Aktivno je sudjelovala u širenju tvrtkine poslovne mreže u regionalne zemlje, a 2003. postala je potpredsjednica i desna ruka jednog od najbogatijih biznismena u Srbiji – Miroslava Miškovića. Prošle je godine Forcan, koju su mediji prozvali najmoćnijom ženom srpskog biznisa, napustila Delta Holding i otišla u konzultantske vode.

Ljerka Puljić, druga najutjecajnija osoba u Agrokoru, u toj je tvrtki od 1994. kad je Agrokor preuzeo Ledo u kojem je Puljić tada bila marketinška direktorica. Zatim je postala direktorica Leda, a zatim je bila imenovana potpredsjednicom Agrokora. Poslovni tjednik Lider šest ju je puta proglasio najmoćnijom ženom hrvatskog biznisa.

Danica Purg osnivačica je najpoznatije škole za enadžement u ovom dijelu Europe. Veliko priznanje a uspješan rad dobila je prošle godine ad ju je AIB (Academy of International Business) proglasio dekanicom godine. Iskustva tih triju poslovnih žena sigurno će biti vrlo poticajna za sudionice skupa – vlasnice, direktorice i menadžerice kompanija u regiji. Na konferenciji će se predstaviti i tradicionalna Liderova lista 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa.

Lider

Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

No, koje su to konkretno vještine koje sačinjavaju kvalitetnog lidera? 

Upravljanje biznisom

Danas, u doba sve češćih promjena, ključno je poznavati različite vještine kako biste od različitih ljudi dobili ono najbolje, ista situacija je i sa...

Edukacija

O vrućoj jeseni svakako će biti govora i na tradicionalnom Liderovom skupu Dan velikih planova, koji će se 21. rujna održati u Velikoj kongresnoj...

Ljudski resursi

Snažan vođa je vizionar koji ohrabruje druge, potiče ih da sami preuzimaju odgovornost i budu kreativni.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.