Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

ZIP prima novih 8 timova u svoj startup inkubatorski program

ZIP

Nakon što su ove godine diplomirale šesta i sedma generacija startupa u ZIP inkubatoru, a tri tima su ušla u novi program ZIP akceleratora, ZIP prima novih 8 timova u svoj startup inkubatorski program.
Program traje četiri mjeseca, a temelji se na Lean startup metodologiji i bogatim iskustvima lokalnih i inozemnih mentora. Radi se o intenzivnom edukacijskom programu u vidu obveznih radionica i praćenju napretka projekata uz rad u ZIP coworking prostoru, centralnom mjestu za rad alumni i trenutnih timova, opremljenim svime potrebnim za rad i razvoj proizvoda.

Jedna od glavnih novosti za ovu generaciju leži u nedavno potpisanom strateškom partnerstvu s dva venture capital fonda, austrijskim Pioneers Ventures i Speedinvestom. Za startupe koji prođu ZIP inkubator to znači pristup većem financiranju nego je to dosad bilo: do 125 tisuća € u pre-seed fazi i do 3 milijuna € u ranoj fazi i fazi rasta startupa.

Naravno, za timove koji prođu program također postoji mogućnost ostvarivanja početne investicije od strane ZIP-a direktno, do 10.000 funti, zahvaljujući uspješnoj “equity crowdfunding” kampanji na platformi Seedrs.com sredinom prošle godine na kojoj je od 190 individualnih investitora prikupljeno 68.700 funti, odnosno 660.000 kuna). ZIP timovi koji su dosad već ostvarili investicije su Thorium A+, SnapTap i Tutotod, a investicije od strane vanjskih investitora su ostvarili i MobiCon, Fashable, Colomb.io, HockeyCoachVision, Greenpie, Tourism4me i Madbarz.

Timovi koji su ušli u 8. generaciju ZIP startup programa:

  1. Sail Router – desktop i serverska aplikacija koja pomaže vlasnicima brodova da smanje potrošnju goriva upotrebom strojnog učenja.
  2. Adopto – platforma za zapošljavanje koja pomaže pronaći i zaposliti najbolje kandidate u tehnološkom svijetu.
  3. Appetit – mobilna aplikacija putem koje u svojoj blizini možeš pronaći, bookirati i kupiti zdrave gotove obroke, pripremljene u domovima kuhara.
  4. Advanced Handball Statistics – cloud servis za naprednu real-time dinamičku analizu rukometne statistike nad podacima dobivenima iz mobilne aplikacije s intuitivnim sučeljem, prilagođenim za jednostavno praćenje utakmice.
  5. Gesta – rješenje za raspoznavanje gesti ruke za Web.
  6. Revolt – samo-balansirajući električni unicikl koji pruža jedinstveno iskustvo kretanja kroz grad, sa mnogim prednostima nad konvencionalnim prijevoznim sredstvima koja vožnju čine ugodnijom i efikasnijom.
  7. GoWemy – društvena “selfie” mobilna aplikacija koja vam pomaže dignuti svoj stil na sljedeću razinu.
  8. My Adventure – jedna stanica za sve avanturistične aktivnosti u Hrvatskoj.


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Osobne financije

Bilo da si zarađenim novcem želite priuštiti dugo priželjkivani automobil ili ga pak planirate uložiti u kupovinu nekretnine ili dionica, važno je steći naviku...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.