Život nakon otkaza: Kako se nositi s gubitkom posla!

Život nakon otkaza: Kako se nositi s gubitkom posla!

Nakon što ste postali svjesni što se uistinu dogodilo, po glavi vam se vjerojatno mota bezbroj pitanja poput koliko ćete dugo biti nezaposleni, kako ćete podmiriti financijske obveze te što će se dogoditi s vašom karijerom.

Portal Career advice donosi savjete što učiniti nakon što vam šef uruči ugovor o prestanku radnog odnosa:

Analizirajte svoje financije

Ukoliko ste ostali bez posla, prvo što trebate napraviti je dobro proučiti vlastite financije. Ako ste ostvarili pravo na nju, saznajte iznos otpremnine koju ćete dobiti te provjerite stanje vaših crnih fondova. Odredite koji su vam troškovi neophodni i otkažite sve usluge koje nepotrebno opterećuju vaš budžet. Informirajte se jeste li ostvarili pravo na naknadu za nezaposlene na zavodu za zapošljavanje.

Osvježite životopis

Ukoliko dugo vremena niste osvježavali svoj CV, sad je pravo vrijeme da mu pružite dugo iščekivani make-over. Iako se morate “prodati” potencijalnim poslodavcima, ne pretjerujte s hvalospjevima. Budite iskreni i istaknite one kvalitete i iskustvo relevantne za posao za koji se prijavljujete.

Obnovite stara znanja

Obzirom na visoku stopu nezaposlenosti, konkurencija je veća nego ikad. To znači kako se morate fokusirati na sposobnosti po kojima se izdvajate od konkurencije. Istražite koje su vam kvalitete potrebne za određeni posao, a ukoliko ste  ih u posljednje vrijeme zapostavili, svakako ih osvježite.

Ne gubite vrijeme

Svakodnevno pratite natječaje za posao. Ne razmišljajte previše biste li se prijavili za neki posao ili ne. Ionako nemate što izgubiti. Pošaljite svoj CV agencijama za zapošljavanje i redovito provjeravajte situaciju na tržištu rada. Ukoliko ste prijavljeni na Zavodu za zapošljavanje potražite pomoć svog savjetnika i na kraju, ne gubite nadu ! Posao nećete naći ukoliko jednostavno odustanete i odlučite svaki dan provoditi buljeći u televizor.

Podijeli

Odgovori

Top