Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Znate li gdje ima najviše menadžerica na svijetu?

Znate li gdje ima najviše menadžerica na svijetu? Ne znamo jeste li iznenađeni ali Karipsko otočje ima najveći postotak menadžerica na svijetu i to gotovo 60%, javlja portal Moj Posao. Na drugom mjestu nalazi se Kolumbija u kojoj su 53% menadžera žene. Treće mjesto također pripada otoku – Santa Lucia može se pohvaliti s 53.3% menadžerica.

Sjedinjene Američke Države nalaze se tek na 15. mjestu s manje od 43% žena na menadžerskim pozicijama, dok su Pakistan i Jemen na samom dnu liste. Svega 3% žena u Pakistanu ima priliku raditi na menadžersim pozicijama, dok je u Jemenu taj postotak još manji – 2.1%.

A gdje je tu Hrvatska? Istina, u Hrvatskoj ima šest posto žena u top menadžmentu, što je bolje od Pakistana i Jemena, no daleko smo za zapadnim demokracijama kojima težimo.

Pročitajte još:

Novosti

Najveća odluka koju kompanija donosi upravo ona o imenovanju menadžera.

Ljudski resursi

Prije nego što su postali dobri lideri, bili su zaposlenici.

Izdvojeno

Za postati bolji menadžer potrebno je „izbrusiti“ vještine vođenja, a taj apsolutno vrijedan cilj možete dostići samo ako znate na što se morate usredotočiti.

Financije

Na nedavno održanoj osmoj hrvatskoj konferenciju o kontrolingu, poduzeće Altius savjetovanje provelo je istraživanje s ciljem otkrivanja stanja u hrvatskoj kontrolerskoj zajednici. U istraživanju...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.