Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Zrakoplovi Croatia Airlinesa lete po redu vožnje

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje izvijestio je kako je od Croatia Airlinesa zaprimio zahtjev za kontrolu bolovanja njihovih radnika

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje izvijestio je kako je od Croatia Airlinesa zaprimio zahtjev za kontrolu bolovanja njihovih radnika

“Zračni promet od petka se odvija prema predviđenom redu letanja”, kazao je za Hinu glasnogovornik Croatia Airlinesa Davor Janušić.

Janušić napominje da neće biti spajanja letova, kao što je to bilo dosad, već će letovi biti redoviti, budući da se i dio kabinskog osoblja vratio s bolovanja.

“Putnici mogu očekivati redovni promet u petak jer se poremećaji za kao i za ostale dane ne očekuju”, kazao je predsjednik uprave Croatia Airlinesa Krešimir Kučko za Novu TV i dodao da, osim toga, putnici mogu očekivati i apsolutno sigurne zrakoplove u smislu bilo kave zaraze jer, dodao je, nisu dobili dojave da se ijedan putnik razbolio u njihovom zrakoplovu.

Time je aludirao na masovan odlazak na bolovanje kabinskog osoblja, njih 42, u proteklih 48 sati, zbog čega su iz Croatia Airlinesa zatražili posebnu istragu prema liječnicima.

“Naša obveza je da se utvrdi što je razlog tako neočekivanog odlaska na bolovanje 25 posto kabinskog osoblja”, kazao je Kučko i dodao kako je moguće da je to reakcija djelatnika na plan restrukturiranja tvrtke, otkaze i smanjenje plaća, ali i naveo da plan restrukturiranja “mora ići” i da “nema alternativu”. “U planu restrukturiranja su predviđene uštede pa i uštede na radnoj snazi”, dodao je te naveo da su gubici sanirani dokapitalizacijom od strane države.

“I prvi kvartal, koji je bio najpovoljniji u povijesti kompanije, govori da smo na pravom putu i da smo osigurali uvjete za ‘clean start'”, smatra Kučko.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) izvijestio je kako je od Croatia Airlinesa zaprimio zahtjev za kontrolu bolovanja njihovih radnika. Prema podacima hrvatskog avioprijevoznika, u posljednja dva dana čak 42 stjuardese i stjuarda otišli su na bolovanje, tako da ih je sada na bolovanju ukupno 54. Na poslovima kabinskog osoblja zaposleno je 214 osoba, a prosječno je na bolovanju bilo po desetak osoba dnevno, rekao je Hini Janušić, prenosi HRT. HZZO je na zahtjev poslodavca obvezan provesti nadzor opravdanosti bolovanja.

Napisao

Pročitajte još:

Novosti

Dok traže svoj sljedeći smještaj za odmor putem Booking.com web stranice ili aplikacije, putnici iz Hrvatske od sada će moći i rezervirati letove iz...

Ekonomija

Ovo je drugo odredište KLM-a u Hrvatskoj prema kojem će zrakoplovna kompanija KLM prometovati i u zimskom redu letenja.

Novosti

U razdoblju od 27. ožujka do 29. listopada KLM će letjeti na 96 europskih i 71 interkontinentalno odredište.

Poduzeća

Air France planira navedenim tipom zrakoplova do 2025. zamijeniti svoje letjelice starijih generacija (Airbus A318 i A319, kao i nekoliko Airbus A320 ) na...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.