Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

ZŠEM među 200 najboljih u svijetu, među 60 najboljih u Europi!

Rangiranje QS-a počiva na ocjenama 42.639 akademika koji ocjenjuju akademsku reputaciju sveučilišta diljem svijeta te 53.792 poslodavaca koji svoje ocjene daju na temelju kvalitete alumnija pojedinih studija koji se zapošljavaju u gospodarstvu.

Britanska savjetodavna institucija za visoko školstvo Quacquarelli Symonds (QS), veoma je cijenjena u svijetu, a svake godine provodi rangiranje svjetskih i europskih sveučilišta i fakulteta. Zagrebačka škola ekonomije i managementa, koja je 2013. godine AACSB akreditacijom ušla među 5 posto najboljih poslovnih škola u svijetu, i ove je godine potvrdila da je međunarodno relevantna!

ZŠEM je ponovno uvršten u prestižnih top 200 MBA (Master of Business Administration) programa u svijetu te je izlistan među top 60 MBA u Europi!

Rangiranje QS-a počiva na ocjenama 42.639 akademika koji ocjenjuju akademsku reputaciju sveučilišta diljem svijeta te 53.792 poslodavaca koji svoje ocjene daju na temelju kvalitete alumnija pojedinih studija koji se zapošljavaju u gospodarstvu. Uza sve to, QS ocjenjuje i publiciranje znanstvenih članaka, poduzetništvo studenata i alumna, zapošljivost studenata te povrat na ulaganje školarine i međunarodnost.

ZŠEM je prema zapošljivosti studenata među TOP 120 MBA programa u svijetu te je u  svjetskih TOP 130 MBA programa prema međunarodnosti.

Rezultati rangiranja sastavljeni su na temelju zapošljivosti (40%), poduzetništva i ishoda bivših studenata (15%), povrata ulaganja (20%), vodstva misli (15%), raznolikosti (10%).

ZŠEM MBA program osmišljen je kako bi potaknuo razmišljanje o trenutnim i budućim izazovima u menadžmentu i poslovnome svijetu. Vještine vođenja kod studenata razvijaju se kroz više dimenzija, što uključuje razvijanje strategije, procesa, organizacijskog ponašanja i etičkog vođenja poduzeća.

  • ZŠEM je postigao 96,5 od 100 bodova za Payback month (povrat ulaganja), naime, potrebno je 27 mjeseci da u potpunosti vratite troškove školarine, što je manje od prosjeka u svijetu – 43 mjeseca
  • 8% ZŠEM MBA alumna pokreće vlastiti posao, što je više od globalnog prosjeka od 5%
  • 41% međunarodnog nastavnog osoblja
  • 81% nastavnog osoblja na ZŠEM-u ima doktorat

Na ZŠEM-u ističu kako su ponosni zbog velikog uspjeha svoga MBA studija koji je prepoznat i ocijenjen među 150 do 200 najboljih programa u svijetu. ZŠEM je prva visokoškolska ustanova iz Hrvatske kojoj je uspjelo ući u jedno od najprestižnijih svjetskih rangiranja (QS).

ZŠEM je povezao struku, vještine i znanost te tako dobio ono što traži gospodarstvo – specijalizirane MBA koncentracije u managementu, marketingu, financijama i bankarstvu, računovodstvu, reviziji i porezima, ljudskim potencijalima, upravljanju lancem opskrbe te turizmu, ugostiteljstvu i događanjima.

„Izuzetno smo ponosni što smo potvrdili našu poziciju u TOP 200 svjetskih MBA programa. Zahvalan sam našim alumnima, predavačima, studentima i svima onima koji su svojim trudom i radom pridonijeli ovom uspjehu. Posebno sam zahvalan poslodavcima koji su nas prepoznali kao poslovnu školu koja obrazuje kvalitetne zaposlenike na europskoj i svjetskoj razini. ZŠEM je posvećen kvaliteti na svim poljima, razvoju međunarodno obrazovanih nastavnika, no u središtu su uvijek studenti koje konstantno potičemo da ostvare svoj puni potencijal i razvijaju talente”, istaknuo je dekan Zagrebačke škole ekonomije i managementa dr. sc. Mato Njavro.

Više o rangiranju pročitajte na linku.

Pročitajte još:

Edukacija

H-FARM, najvažniji inovacijski centar u Europi, dosad je uložio više od 28 milijuna Eura u 120 startupova, a u tehnološkom, state-of-the-art međunarodnom kampusu prepoznaju...

Edukacija

ZŠEM Poslovna akademija. 15.11.2017. godine organizira seminar ''Kako graditi strategiju kompanije“ pod vodstvom dr.sc. Dine Ivana Dogana.

Edukacija

ZŠEM Poslovna akademija organizira seminar “Operational Risk Management MasterClass” koji će se održati 05.10.2017.g. pod vodstvom mr. sc. David Lannoya.

Edukacija

ZŠEM Poslovna akademija d.o.o. 6. ožujka 2017. organizira seminar ”TEHNIKE EVALUACIJE ISPLATIVOSTI INVESTICIJA” u Zagrebu i 20. ožujka 2017. u Splitu. Svrha programa je...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.