Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Zvijezda, Jamnica i PIK Vinkovci preuzeli jamstva za kredite Agrokora

Kompanije iz koncerna Agrokor – Zvijezda, Jamnica i PIK Vinkovci – preuzele su jamstva za kredite Agrokora s austrijskom bankom VTB i francuskom BNP Paribas, izvijestile su te tvrtke danas na Zagrebačkoj burzi.

Kompanije iz koncerna Agrokor - Zvijezda, Jamnica i PIK Vinkovci - preuzele su jamstva za kredite Agrokora s austrijskom bankom VTB i francuskom BNP Paribas, izvijestile su te tvrtke danas na Zagrebačkoj burzi.

Agrokor je s VTB bankom sklopio ugovor o kreditu u iznosu od 210 milijuna eura, a glavnica je podijeljena u tri tranše, od kojih je jedna u iznosu od 90 milijuna, a preostale dvije u iznosu od po 60 milijuna eura.

Kredit je odobren s rokom povrata od 36 mjeseci, za dio kredita u iznosu od 150 milijuna eura, dok je za preostalih 60 milijuna eura rok povrata za 72 mjeseca.

Osim za taj kredit, Zvijezda, Jamnica i PIK Vinkovci preuzeli su jamstva za kredit Agrokora kod BNP Paribas banke.

Naime, dodatkom ugovora o kreditu iz travnja ove godine, iznos glavnice tog kredita povećan je s 50 milijuna na 100 milijuna eura. Prema ugovoru, 50 milijuna eura Agrokor će vratiti do polovine listopada ove, a preostalih 50 milijuna do listopada iduće godine.

U obavijestima se ne navodi namjena tih kredita.

Agrokor je, pak, danas izvijestio o namjeri preuzimanja preostalih dionica slovenskog Mercatora po cijeni od 86 eura po dionici, nakon što je prošloga petka uplatio dogovoreni iznos vlasnicima 53 posto dionica trgovačkog lanca.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Lifestyle

Što su o inspiraciji rekli pisci, pjesnici, skadatelji...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.