Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Zvijezda, Jamnica i PIK Vinkovci preuzeli jamstva za kredite Agrokora

Kompanije iz koncerna Agrokor – Zvijezda, Jamnica i PIK Vinkovci – preuzele su jamstva za kredite Agrokora s austrijskom bankom VTB i francuskom BNP Paribas, izvijestile su te tvrtke danas na Zagrebačkoj burzi.

Kompanije iz koncerna Agrokor - Zvijezda, Jamnica i PIK Vinkovci - preuzele su jamstva za kredite Agrokora s austrijskom bankom VTB i francuskom BNP Paribas, izvijestile su te tvrtke danas na Zagrebačkoj burzi.

Agrokor je s VTB bankom sklopio ugovor o kreditu u iznosu od 210 milijuna eura, a glavnica je podijeljena u tri tranše, od kojih je jedna u iznosu od 90 milijuna, a preostale dvije u iznosu od po 60 milijuna eura.

Kredit je odobren s rokom povrata od 36 mjeseci, za dio kredita u iznosu od 150 milijuna eura, dok je za preostalih 60 milijuna eura rok povrata za 72 mjeseca.

Osim za taj kredit, Zvijezda, Jamnica i PIK Vinkovci preuzeli su jamstva za kredit Agrokora kod BNP Paribas banke.

Naime, dodatkom ugovora o kreditu iz travnja ove godine, iznos glavnice tog kredita povećan je s 50 milijuna na 100 milijuna eura. Prema ugovoru, 50 milijuna eura Agrokor će vratiti do polovine listopada ove, a preostalih 50 milijuna do listopada iduće godine.

U obavijestima se ne navodi namjena tih kredita.

Agrokor je, pak, danas izvijestio o namjeri preuzimanja preostalih dionica slovenskog Mercatora po cijeni od 86 eura po dionici, nakon što je prošloga petka uplatio dogovoreni iznos vlasnicima 53 posto dionica trgovačkog lanca.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.