Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

4 savjeta za podizanje energije

Često ste umorni i želite biti energičniji i bolje iskoristiti svoje vrijeme? Evo nekoliko savjeta.

Često ste umorni i želite biti energičniji i bolje iskoristiti svoje vrijeme? Ponekad ne treba mnogo da postanemo svjesni toga zašto smo umorni. Stres na radnom mjestu, zahtjevi roditeljstva, čak i promjena godišnjih doba uzimaju svoj danak. Kako si možemo pomoći u obnovi svoje energije i savladavanju umora?

Evo nekoliko savjeta.

1. Pazite na prehranu

Jedan od naših glavnih izvora energije je hrana koju jedemo. Dakle, ako želimo zadržati razinu energije, moramo jesti zdravo i pokušati integrirati najhranjiviju hranu u našu prehranu.

Šalica mlijeka s mekinjama mogla bi umanjiti umor za dobrih deset posto i utjecati na poboljšanje kognitivnih sposobnosti već ujutro. Alternativa je zobena kaša ili pečeno jaje – oboje će vas dobro držati do ručka, piše 24sata.hr.

2. Lagana tjelovježba

Iako tjelovježba ne mora biti prva stvar koju ćete htjeti napraviti kada se osjećate iscrpljeni, ona stimulira vaše tijelo i um na neke vitalne načine. Kod bilo kojeg oblika tjelovježbe, na staničnoj razini, u vašim mišićima radi se više jedinica za proizvodnju energije, tako da vaše tijelo može održati aktivnost na razini.

3. Naučite kako delegirati zadatke

Čini se da to možda nije dostupna opcija za mnoge od nas koji su preuzeli previše obveza na sebe – možda kao partneri, roditelji ili profesionalni ljudi. Međutim, ako ne pronađete pristojnu strategiju za redistribuciju nekih od tih odgovornosti, barem s vremena na vrijeme, to može dovesti do izgaranja i stalnog osjećaja umora u svakodnevnom životu, a to ne pridonosi produktivnosti i sreći.

4. Nemojte podcjenjivati spavanje

Konačno, od vitalne je važnosti osigurati da dobijete dovoljno kvalitetnog sna noću kako biste spriječili umor ili se oporavili od utjecaja napornih ili stresnih aktivnosti tijekom dana, piše RTL. Sedam i pol do osam sati sna je idealna mjera. Ostavite rolete podignute, neka vas probudi prirodno svjetlo, a ne alarm.

Pročitajte još:

Energetika

Nano Energies Hrvatska koju vodi country manager Dominik Maričević otvara nove mogućnosti za proizvođače i potrošače unutar elektroenergetskog sustava.

Energetika

Kako doskočiti visokim cijenama i kakva je budućnost elektroenergetskog sektora razgovarali smo s gospodinom Stanislavom Chválom, direktorom Nano Energiesa.

Lifestyle

Ovo su tretmani koji će vas prema izboru vrhunskih wellness stručnjaka iz Terma Olimia najbolje regenerirati.

Lifestyle

Danas govorimo o snazi koju nema svatko, o snazi duha. Govorimo o mentalno jakim ljudima.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.