Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

5. Konferencija Savjeta mladih Grada Zagreba

Savjet Mladih grada Zagreba prihvatio je program rada za 2014. godine uz neke dopune, a Konferencija Savjeta mladih održat će se ovog vikenda u Gradskoj skupštini Grada Zagreba.

Savjet Mladih grada Zagreba prihvatio je program rada za 2014. godine uz neke dopune, a Konferencija Savjeta mladih održat će se ovog vikenda u Gradskoj skupštini Grada Zagreba.

Iako se program rada Savjeta Mladih grada Zagreba donosi za kalendarsku godinu, program rada za 2014. godinu je, uz isticanje kako se to treba promijeniti, prihvaćen uz neke dopune. Tom prilikom moglo se čuti i navođenje ”nelogičnosti” programa koji se donosi za kalendarsku godinu, umjesto mandatnu – jednima će mandat u 2014. prestati, a drugi koji će biti izabrani u Savjet mladih trebali bi nastaviti raditi po istom programu.

Kao prioritet za sljedeću godinu članovi ističu donošenje Gradskog programa za mlade koji bi trebao stupiti na snagu 2014. godine. S tim Gradskim programom uskladit će se i program rada savjeta.

Kad je riječ o prijedlogu financijskog plana za sljedeću godinu, kako se doznaje, svojevrstan problem predstavlja činjenica da je tek krajem godine poznata informacija koliko novca je potrošeno, kao i stavke u kojima novca ima viška i one u kojima se bilježi manjak.

Konferencija Savjeta mladih održat će se u Zagrebu od 13. do 15. prosinca 2013. godine, a tema je ¨Okvir djelovanja savjeta mladih u Republici Hrvatskoj¨. Organizator je Savjet mladih Grada Zagreba.

Otvorenju će nazočiti predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i Morana Makovec, Ministarstvo socijalne politike i mladih, Služba za razvoj, provedbu i unaprjeđenje politika za mlade.

Cilj Konferencije je okupiti predstavnike savjeta mladih u svrhu stvaranja zajedničkih zaključaka o okviru djelovanja savjeta mladih. Problem djelokruga i mogućnosti rada savjeta mladih do sada se istaknuo kao najčešće postavljano pitanje u međusobnoj suradnji i komunikaciji predstavnika savjeta mladih.

Provedba Zakona o savjetima mladih u praksi uvelike ovisi o angažmanu i radu njihovih članova/ica, te se smatra kako se međusobnom razmjenom iskustava i ideja može doprinijeti stvaranju smjernica za rad savjeta mladih kako bi rad njihov na svim razinama u Hrvatskoj bio unaprijeđen.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.