Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Kosor primio predstavnike sindikata na razgovor o Kolektivnom ugovoru

Darinko Kosor primio je predstavnike sindikata na razgovor o Kolektivnom ugovoru za predškolski odgoj, obrazovanje i kulturu.

Darinko Kosor primio je predstavnike sindikata na razgovor o Kolektivnom ugovoru za predškolski odgoj, obrazovanje i kulturu.

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor primio je predstavnike sindikata: Boženu Strugar, predsjednicu Samostalnog sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske; Đurđicu Pugelnik, predsjednicu Nezavisnog sindikata bibliotečnih djelatnika Hrvatske; Žarka Savića, predsjednika Sindikata glumaca Hrvatske; Domagoja Rebića, pravnog savjetnika Nezavisnih hrvatskih sindikata i Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi, te Ljubicu Pilić, glavnu tajnicu Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi.

Tema razgovora bio je Kolektivni ugovor za predškolski odgoj, obrazovanje i kulturu. Naime, predstavnici sindikata su zabrinuti jer je Kolektivni ugovor istekao 30. lipnja 2014. dok pregovori za novi još nisu počeli.

Nakon sastanka dogovoreno je da će Gradska skupština Grada Zagreba na sjednicama svoji nadležnih radnih tijela – Odbora za kulturu i Odbora za obrazovanje i sport , razmotriti pregovore predstavnika Grada Zagreba sa sindikatima.

Posebno će se uzeti u obzir činjenica da su koeficijenti zaposlenih u predškolskom odgoju, obrazovanju i kulturi nešto niži od onih zaposlenih u gradskoj upravi.

Svi sudionici sastanka su se složili da što prije treba sjesti za stol i započeti pregovore o novom Kolektivnom ugovoru.

Potrebno je naglasiti i da je otklonjen nesporazum koji je bio dodatni razlog za zabrinutost predstavnika, a koji su prenijeli i pojedini mediji.

Naime, Gradska skupština Grada Zagreba nije donijela Odluku o smanjenju primanja zaposlenih u predškolskom odgoju, obrazovanju i kulturi jer to nije u njezinoj nadležnosti, niti je u skladu sa zakonom, već se koeficijenti i odgovarajući osobni dohoci određuju Kolektivnim ugovorom.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.