Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

5 odluka za bolji partnerski odnos

Nova godina je idealno vrijeme za pozitivne promjene u ljubavnoj vezi.

Nova godina je idealno vrijeme za pozitivne promjene u ljubavnoj vezi.

Početkom svake godine razmišljamo o proteklom vremenu i često analiziramo što smo ostvarili, ali i što želimo napraviti u novoj godini. Nova godina je idealno razdoblje za pozitivne promjene i novi početak. Umjesto otrcanih odluka da ćete više vježbati, zdravije se hraniti i manje se živcirati, zašto ne biste napravili nešto dobro za svoju ljubavnu vezu?

“Nova godina je idealno vrijeme za pozitivne promjene u vezi. Ako se budete pridržavali ovih odluka, zauzvrat ćete dobiti mnogo više nego što ste uložili”, tvrdi psihoterapeutkinja Tina B. Tessina, autorica knjige Novac, seks i djeca – prestanite se boriti oko tri stvari koje mogu uništiti vaš brak. Poboljšajte svoju vezu i započnite ovu godinu zajedničkim odlukama koje ćete donijeti s partnerom.

1. Budite otvoreni i iskreni

Manjak komunikacije često dovodi do pogrešnih zaključaka, frustracija, razočarenja i vodi vezu u krivom smjeru. Što ste više otvoreni i iskreni s partnerom, vaš će odnos biti snažniji i kvalitetniji. Ponekad je teško otvoreno razgovarati o svakoj temi, ali potrudite se razgovorom izgladiti konflikte i probleme. “Naučite slušati i komunicirati umjesto da se svađate. Svađa je djetinjasta, a vi želite odraslu vezu”, objašnjava Tessina.

2. Radite kao tim

Partnerski odnos uključuje zajedništvo dvoje ljudi. Nemojte se svađati i raspravljati oko toga tko je u pravu. Koncentrirajte se na ono što će riješiti problem. Zajednički gradite odnos jer tako ćete oboje osjećati da vas druga strana podržava i poštuje.

3. Održavajte povezanost

U dugotrajnoj vezi i braku često dolazi do međusobnog udaljavanja. Svakodnevni život, stres, kućanski poslovi, naporan posao i druge obaveze mogu negativno utjecati na intimnost. Ove godine odlučite se povezati na novi način. Održavajte stalnu komunikaciju, međusobno razumijevanje i brigu, nježnost i seksualni život.

4. Budite pozitivni

Gomilanje sitnih svađa može dovesti do razvoja dugotrajnog zamjeranja između partnera. Zadržite smisao za humor, opraštajte i brinite jedno o drugome. Pamtite lijepe i zabavne stvari u vezi kako bi vam ta sjećanja pomogla u težim vremenima i zbližila vas.

5. Stvorite dobru volju

Koncentrirajte se na pozitivne strane svoje veze i na osjećaj koji u vama stvara vaš partner. Ljudi pamte i pozitivno i negativno, a psihoterapeutkinja preporučuje da se koncentrirate na dobre osjećaje poput opraštanja, iskrenosti, potpore, brige, seksualne i emotivne povezanosti. Takvi pozitivni osjećaji pomažu nam da se suočimo s problemima, svađama, bolestima i stresom.

Tekst je preuzet s portala She.hr


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.