Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

5 odluka za bolji partnerski odnos

Nova godina je idealno vrijeme za pozitivne promjene u ljubavnoj vezi.

Nova godina je idealno vrijeme za pozitivne promjene u ljubavnoj vezi.

Početkom svake godine razmišljamo o proteklom vremenu i često analiziramo što smo ostvarili, ali i što želimo napraviti u novoj godini. Nova godina je idealno razdoblje za pozitivne promjene i novi početak. Umjesto otrcanih odluka da ćete više vježbati, zdravije se hraniti i manje se živcirati, zašto ne biste napravili nešto dobro za svoju ljubavnu vezu?

“Nova godina je idealno vrijeme za pozitivne promjene u vezi. Ako se budete pridržavali ovih odluka, zauzvrat ćete dobiti mnogo više nego što ste uložili”, tvrdi psihoterapeutkinja Tina B. Tessina, autorica knjige Novac, seks i djeca – prestanite se boriti oko tri stvari koje mogu uništiti vaš brak. Poboljšajte svoju vezu i započnite ovu godinu zajedničkim odlukama koje ćete donijeti s partnerom.

1. Budite otvoreni i iskreni

Manjak komunikacije često dovodi do pogrešnih zaključaka, frustracija, razočarenja i vodi vezu u krivom smjeru. Što ste više otvoreni i iskreni s partnerom, vaš će odnos biti snažniji i kvalitetniji. Ponekad je teško otvoreno razgovarati o svakoj temi, ali potrudite se razgovorom izgladiti konflikte i probleme. “Naučite slušati i komunicirati umjesto da se svađate. Svađa je djetinjasta, a vi želite odraslu vezu”, objašnjava Tessina.

2. Radite kao tim

Partnerski odnos uključuje zajedništvo dvoje ljudi. Nemojte se svađati i raspravljati oko toga tko je u pravu. Koncentrirajte se na ono što će riješiti problem. Zajednički gradite odnos jer tako ćete oboje osjećati da vas druga strana podržava i poštuje.

3. Održavajte povezanost

U dugotrajnoj vezi i braku često dolazi do međusobnog udaljavanja. Svakodnevni život, stres, kućanski poslovi, naporan posao i druge obaveze mogu negativno utjecati na intimnost. Ove godine odlučite se povezati na novi način. Održavajte stalnu komunikaciju, međusobno razumijevanje i brigu, nježnost i seksualni život.

4. Budite pozitivni

Gomilanje sitnih svađa može dovesti do razvoja dugotrajnog zamjeranja između partnera. Zadržite smisao za humor, opraštajte i brinite jedno o drugome. Pamtite lijepe i zabavne stvari u vezi kako bi vam ta sjećanja pomogla u težim vremenima i zbližila vas.

5. Stvorite dobru volju

Koncentrirajte se na pozitivne strane svoje veze i na osjećaj koji u vama stvara vaš partner. Ljudi pamte i pozitivno i negativno, a psihoterapeutkinja preporučuje da se koncentrirate na dobre osjećaje poput opraštanja, iskrenosti, potpore, brige, seksualne i emotivne povezanosti. Takvi pozitivni osjećaji pomažu nam da se suočimo s problemima, svađama, bolestima i stresom.

Tekst je preuzet s portala She.hr

Napisao

Pročitajte još:

Marketing i prodaja

U prijevodu, svaki četvrti čovjek danas kupuje online.

Komunikacija

Komuniciranje je ono ljepilo koji cijelo čovječanstvo drži na okupu. Bez nje naše misli ideje i potrebe nitko ne bi izrekao niti razumio.

Komunikacija

U svijetu u kojem živimo, u kojem se promjene brzo odvijaju, teško nam je isključiti smetnje koju izazivaju buka i elektronički uređaji, a i...

Lifestyle

Postoje četiri tipa novogodišnjih odluka, navodi Psychology Today, a svaki na svoj način vodi povećanju kvaliteta života, temelja za svaku promjenu nabolje.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.