Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

5 razloga zbog kojih svaka žena štedi

razmišljanje, zalaak sunca
pixabay.com

Muškarci i žene nisu isti. Različito su građeni, različito razmišljaju, ali i štede. Postoje određene faze u životu svake žene koje se financijski planiraju. Žene u prosjeku žive duže, rađaju i bave se (više) djecom, a izgleda da se i više brinu za roditelje koji stare. Donosimo vam kratke savjete za moguće situacije u kojima ćete sigurno naći, a za koje ćete trebati štedjeti.

1. Štednja za mirovinu

Žene žive duže od muškaraca, prosječno 5 do 10 godina duže. Dugovječnost znači i duži period u mirovini. Statistike pokazuju da žene zarađuju manje, ali i odlaze ranije u mirovinu, zbog toga je vrlo važno krenuti čim ranije štedjeti.

2. Fond za hitne slučajeve

Svi prigovaramo kako zbog,većinom niskih primanja i sve većih troškova života ni nemamo od kuda štedjeti, ali – nikad se ne zna. Malim izdvajanjima, čak u nekoj drugoj banci, u kojoj ne primate plaću, stavljate “novac sa strane“ za preživljavanje u slučaju, recimo, gubitka posla, bolesti i slično. I ne mislimo ovime potezati crne teme.

3. Brak

Organizirati vjenčanje prilično je skupo. To znaju i ptice na grani. Sjetite se samo troškova najma haljine ili dvorane. Čak i ako niste pre rastrošni, a većinu toga vidite kao “cirkus”, ipak je troškova puno, a nadati se zaradi od vjenčanja, možda je utopija.

4. Rodiljni dopust

Roditi dijete je predivno, uzbudljivo, neki će reći i stresno, ali i košta. Nije čudno da svi koji po prvi puta postaju roditelji više izostaju s posla. Činjenica je i da se očevi rjeđe odlučuju za roditeljski dopust. Naknade su niske, naročito nakon drugih šest mjeseci dopusta. Zato, žene štedite.

5. Briga o roditeljima

Istraživanja su pokazala da kćeri dva puta više vode brigu o roditeljima nego sinovi. Ako roditelji i imaju svoju mirovinu, sigurno je niska ili će to biti, sudeći prema trenutnom stanju. Važno je imati plan kako se za njih pobrinuti kada ostare, bilo financijski ili za odgovarajuću skrb.


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.