Connect with us

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

5 savjeta za bolju koncentraciju na poslu

Spread the love

Evo nekoliko savjeta za bolju koncentraciju!

Spread the love

Jedno američko istraživanje je pokazalo kako čovjek na istom poslu može ostati samo pet godina, a kasnije mu pada koncentracija, produktivnost i želja za radom. Nakon isteka tih pet godina, ili naravno prije, kako im ne bi dali otkaz šefovi radnike premještaju na druge funkcije koje bi im mogle zadovoljiti apetite i ubiti dosadu. Pojedini radnici nakon nekoliko godina na istom poslu sami odlaze u želji da svakodnevnu razbiju rutinu.

Ipak, ako ste trenutno već neko vrijeme na istom poslu, a niste više toliko zainteresirani, pokušajte doskočiti tom problemu. Poradite na koncentraciji jer samim time ćete bolje raditi i osjećat ćete se zadovoljniji zbog rezultata.

Evo nekoliko savjeta za bolju koncentraciju!

Sjedite uspravno

Iako ćete možda pomisliti kako vam sjedenje neće pomoći kod koncentracije, varate se. Krv vam brže kola kroz tijelo dok sjedite ravno, a i tako šaljete poruku mozgu kako ste spremni na rad, a ne na spavanje za stolom.

Nemojte biti gladni

Ako cijelo vrijeme razmišljate “Joj kako sam gladna, nije mi dobro, baš bih mogla nešto pojesti…“, nećete se moći koncentrirati na rad. Ujutro dobro doručkujte i ručajte na vrijeme. Izbjegavajte ugljikohidrate jer od njih se osjećate malaksalo. Puno povrća i ribe dobro je za koncentraciju.

Najprije rješavajte veće obveze

Možda ćete za početak željeti pozabaviti se s manjim i lakšim obvezama na poslu, a to nije dobra odluka. Većinu vremena ćete misliti na velike zadaće te kako i kada ćete ih napraviti. Prije nego što poteškoće počnete gurati pod tepihe, u zakutke mozga i TO DO liste na računalu, riješite ih odmah ujutro čim dođete na posao. Osjećat ćete se rasterećenije i koncentriranije.

Slušalice

Ako radite u većem uredu gdje se teže koncentrirati, slušalice i glazba su dobro rješenje. Tako se izolirate od možda nepotrebnih informacija i lakše koncentrirate na svoje stvari. Ipak, pripazite da uz glazbu ne odlutate u neke treće sfere i u potpunosti zaboravite na posao.

Odmor

Pauzu iskoristite kako bi se prošetali na svježem zraku jer kisik ubrzava krv i pospješuje rad mozga. Ako se vaš posao sastoji od rada na računalu, pokušajte svaki sat vremena maknuti pogled s ekrana i gledati neko vrijeme u daljinu. Oči i će vam biti zahvalne.

 

Izvor she.hr.

Preporuka

Ekonomija

Tvrtka Coral A.E. objavila je da je 19. siječnja 2021. godine zaključila sporazum o preuzimanju 75% udjela tvrtke APIOS d.o.o.

Nekretnine

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su se na tom području lani najviše tražili apartmani, a zatim kuće i stanovi za prodaju.

Komunikacija

Natjecanje Effie Awards Croatia, na kojem stručnjaci nagrađuju najeffiekasnije agencije i oglašivače koji ujedinjuju strateško promišljanje, kreativnost i vrhunske tržišne rezultate, 12. će godinu...

DOP

Priznanje najboljim kompanijama dodjeljuje Institut za istraživanje i edukaciju Zaposlena mama uz analitičku i savjetodavnu podršku tvrtke Spona code.

Advertisement

Medijski mali servis j.d.o.o Sva prava pridržana.