Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

Evo zašto bi Facebook mogao izbrisati vaš profil!

Na društvenim mrežama postoje određena pravila i uvjeti korištenja, a vodeći igrač Facebook prilično je strog. U današnjem vremenu mnogi na Facebook gledaju kao na alat bez kojeg ne mogu zamisliti svakodnevicu, a kad im ‘Zuckerbergova ekipa’ izbriše, ili privremeno blokira korisnički račun nastaje panika, posebno u slučaju brandova koji se promoviraju putem Facebooka na neprimjeren način…

Na društvenim mrežama postoje određena pravila i uvjeti korištenja, a vodeći igrač Facebook prilično je strog. U današnjem vremenu mnogi na Facebook gledaju kao na alat bez kojeg ne mogu zamisliti svakodnevicu, a kad im 'Zuckerbergova ekipa' izbriše, ili privremeno blokira korisnički račun nastaje panika, posebno u slučaju brandova koji se promoviraju putem Facebooka na neprimjeren način…

Na hrvatskom blogu o Facebooku pronašli su i prezentirali razloge zbog kojih Facebook briše ili trenutno zabranjuje pristup korisničkim računima.

Zašto bi vam Facebook mogao izbrisati profil?

1. Niste upisali svoje pravo ime i prezime

Nemojte upisivati vaš nadimak, inicijale ili nešto treće pod ime i prezime, jer će vam Facebook izbrisati korisnički račun.

2. Na profilnoj slici niste vi?

Facebook je dosta često znao izbrisati ili onemogućiti korisnički račun ako korisnik za svoju profilnu fotografiju nije postavio sebe.

3. Previše “lajkate”

Lajkate sve na što naiđete na Facebooku i Internetu općenito. Postali ste fanovi previše Facebook stranica u kratkom vremenu. Jednostavno vam se sve sviđa, no to zapravo i nije moguće (da vam se baš sve sviđa), zar ne?

4. Previše pišete po zidovima

Ako stvarno pretjerujete s pisanjem po vlastitom i tuđem zidu te komentirate iste, riskirate brisanje Facebooka računa.

5. Pretjerujete s privatnim porukama

Dopisujete se putem privatnih poruka i s prijateljima, ali i s ostalim korisnicima društvene mreže te će Facebook posumnjati da spamate.

6. Veliki broj prijatelja

Prosječni korisnik Facebooka ima oko 150 prijatelja. Maksimum koji možete imati je 5.000. Postoji mogućnost da vam Facebook izbriše korisnički račun ako u kratkom vremenu dodate jako puno novih prijatelja.

7. Previše bockate (pokate)

Isto vrijedi kao i za sve ostalo. Ako previše bockate (pokate) druge ljude također riskirate brisanje korisničkog računa (ako stvarno u tome pretjerujete).

8. Niste fizička osoba?

Svaka životinja (mačka, pas…) ili pravni profil (tvrtke, proizvodi, usluge) će biti izbrisani od strane Facebooka. Za pravne profile već postoje, i predviđene su, Facebook stranice.

9. Imate manje od 13 godina?

Uvjeti korištenja nalažu da morate biti minimalno 13 godina stari da bi bili prisutni na Facebooku. Facebook već duže vrijeme pravnim putem pokušava pomaknuti (ukinuti) ovu dobnu granicu.

10. Uvredljivi sadržaj

Često se svađate, psujete, vrijeđate i postavljate uvredljivi sadržaj. Mislite da će Facebook to tolerirati?

11. Previše spamate

Stalno se reklamirate i spamate putem privatnih poruka, vlastitog i tuđih zidove, Facebook stranica, aplikacija, grupa…

Napomena: Ova pravila se posebno odnose na nove korisnike Facebooka jer je svaka njihova radnja pod posebnim povećalom.

Kako vratiti korisnički račun?

Korisnički račun možete pokušati vratiti putem forme koja se nalazi na www.facebook.com/help/contact.php?show_form=disabled ili slanjem e-maila direktno Facebooku na [email protected].


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Lifestyle

Vi ste odgovorni za sebe i morate odlučiti kako ćete živjeti, jer ako nećete vi tada će to učiniti netko drugi za vas.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.