Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Komunikacija

6. Međunarodna konferencija “Alternativno rješavanje sporova – suradnja uprave i pravosuđa s gospodarstvom“

pixabay.com

Hrvatska obrtnička komora (HOK), organizira 6. Međunarodnu konferenciju “Alternativno rješavanje sporova – suradnja uprave i pravosuđa s gospodarstvom“, koja će se održati 10. i 11. studenoga u Velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika, Ilica 49/I, Zagreb.

Cilj konferencije je jačanje svijesti opće i profesionalne javnosti te svih dionika koji sudjeluju u kreiranju okvira za gospodarski razvoj o važnosti postojanja efikasnog pravosuđa i uprave za poslovanje poduzetnika, za poticaj domaćim i stranim ulaganjima i povećanje konkurentnosti te ulozi alternativnog rješavanja sporova u njihovoj izgradnji.

Prvi dan konferencije predstavit će se novosti u području alternativnog rješavanja sporova i medijacije u zemljama EU. Sudionicima će se obratiti ugledni stručnjaci, znanstvenici i praktičari s područja alternativnog rješavanja sporova, posebno medijacije te zaštite potrošača iz Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Irske, Danske i Hrvatske.

Drugi dan konferencije posvećen je on-line rješavanju prekograničnih i domaćih potrošačkih sporova, odnosno edukaciji i informiranju trgovaca i potrošača o izazovima koji slijede nakon donošenja prvog hrvatskog zakona o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova i primjene europske Uredbe o on-line rješavanju potrošačkih sporova od siječnja 2016. godine. Stoga će se u sklopu drugog dana održati i edukativna radionica za trgovce i potrošače o on-line rješavanju potrošačkih sporova i novoj ODR platformi Europske komisije.

U radu skupa, uz hrvatske stručnjake, i ove godine sudjelovat će ugledni europski stručnjaci, znanstvenici i praktičari te, uz njih, kao gosti i visoki pravosudni dužnosnici, predstavnici resornih ministarstava, potrošačkih udruga i brojni drugi. Pokrovitelji konferencije su Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, Ministarstvo pravosuđa, Ministarstvo gospodarstva i Ministarstvo poduzetništva i obrta.

Pročitajte još:

Edukacija

Predavači su eksperti u prodajnim disciplinama za B2B i B2C prodaju koji sudionicima konferencije prezentiraju novitete u prodajnom sektoru, ali i nadograđuju njihova znanja...

Edukacija

Ovogodišnje izdanje WOLF konferencije nadovezuje se na izrazito uspješnu prošlogodišnju WOLF konferenciju.

Edukacija

Otvorene su rezervacije za Blind bird kotizacije po najpovoljnijoj cijeni za jednu od najpopularnijih tehnoloških konferencija unutar IT zajednice.

Turizam

Kroz SMARTMED projekt posljednje tri godine provelo se niz korisnih radionica i panel rasprava, 9 pilot projekata te niz ostalih aktivnosti koje su doprinijele...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.