Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

EU fondovi

Agencija za plaćanja: dva milijuna kuna za dva IPARD projekta

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je dvije nove isplate za dva IPARD projekta za završena ulaganja u sklopu mjere 101 “Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva”, u ukupnom iznosu od dva milijuna kuna.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je dvije nove isplate za dva IPARD projekta za završena ulaganja u sklopu mjere 101 "Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva", u ukupnom iznosu od dva milijuna kuna.

Kako navode iz Agencije, korisniku M.I.AGRO d.o.o. isplaćeno je 1,74 milijuna kuna za izgradnju i opremanje objekata za držanje svinja te izgradnju skladišnih kapaciteta za stajski gnoj, kojima je korisnik modernizirao i proširio kapacitet farme te dosegao propisane standarde u pogledu dobrobiti životinja i zaštite okoliša.

Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu (OPG) Miroslav Kolić isplaćeno je pak 305,2 tisuće kuna za ulaganje u sustav za zaštitu od tuče na farmi (uključujući računalnu opremu) za voćnjake i stolno grožđe.

Cilj IPARD mjere 101 “Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva” je podizanje konkurentnosti hrvatskih poljoprivrednih proizvođača, a nakon sedam provedenih natječaja za mjere 101 i 103, Agencija za plaćanja ugovorila je 143 projekta s iznosom bespovratne potpore od oko 387 milijuna kuna.

Hina

Napisao

Pročitajte još:

Edukacija

DroneDays 2023 je treće izdanje međunarodnog skupa o bespilotnim letjelicama koji će se održati 4. i 5. svibnja 2023. godine na Fakultetu elektrotehnike i...

Ekonomija

Precizna poljoprivreda je relativno nova grana poljoprivrede koja služi kao nadopuna i korekcija konvencionalnoj poljoprivredi tako da omogućuje detaljan i sveobuhvatan pogled na poljoprivrednu...

Novosti

U Pazinu od 22. do 24. travnja sve što se povezuje na temu poljoprivredne proizvodnje okupit će se u prostoru Školsko gradske sportske dvorane...

Komentari

Još kao student agronomije, mladi inovator Tvrtko Matijević osmislio je tehnologiju sakupljanja pčelinjeg otrova kakva u svijetu još nije postojala.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.