Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

AIESEC potiče volontiranje kroz projekt “Hoću na praksu!”

AIESEC Hrvatska pokrenuo je veliku kampanju “Hoću na praksu!” s ciljem poticanja studenata na volontiranje diljem svijeta.

AIESEC Hrvatska pokrenuo je veliku kampanju "Hoću na praksu!" s ciljem poticanja studenata na volontiranje diljem svijeta.

Volontiranje je u današnje vrijeme iznimno cijenjeno te se u modernim zemljama pri zapošljavanju čak provjerava ima li osoba volonterskog iskustva; ono ne doprinosi samo razvoju zajednice u kojoj se volontira, već i same osobe koja prolazi kroz to neprocjenjivo iskustvo, piše Osijek031.com.

U Hrvatskoj, nažalost, volontiranje nije dovoljno prepoznato, stoga AIESEC Hrvatska želi potaknuti što više studenata posvećivanju svoga vremena volontiranju, doprinosu zajednici, razvoju multikulturalnosti i socijalne osjetljivosti, a time i razvoju vlastite osobnosti. Način na koji se to želi postići jest odlaskom na AIESEC-ovu međunarodnu volontersku praksu, koja je najintenzivnije iskustvo koje ova studentska udruga nudi. Svake godine AIESEC omogućava priliku za život i volontiranje u stranoj zemlji studentima svih fakulteta u Hrvatskoj. Praksa je dostupna u 113 zemalja svijeta u kojima postoji AIESEC te omogućava studentima da se razvijaju kao pojedinci te steknu vrijedno iskustvo koje im može pomoći i u profesionalnom smislu (primjerice, praksa vrlo često uključuje rad s djecom i podučavanje jezika, što je idealno za studente humanističkih fakulteta). Trajanje je prakse u većini slučajeva 8 tjedana. Praksa obično uključuje sudjelovanje na raznolikim projektima, rad u udrugama, školama, vrtićima, sirotištima itd.. Teme su najčešće vezane uz multikulturalnost, toleranciju, ekologiju, ljudska prava i slično te, kao što je spomenuto, često uključuju držanje radionica za djecu i mlade. Studentima je omogućen besplatan smještaj i jedan obrok dnevno.

Na volontersku praksu može otići bilo koji student koji ima želju za osobnim razvojem te razvijanjem zajednice u kojoj volontira. Uz to, student koji sudjeluje na praksi dobiva priliku upoznati kulturu zemlje u kojoj volontira, mlade ljude iz cijeloga svijeta te steći vrijedno i nezaboravno iskustvo! Cilj je kampanje “Hoću na praksu” pružiti studentima mogućnost da, počevši od 01. siječnja, odu na praksu u željenu stranu zemlju te se razvijaju kao pojedinci i zatim se vrate u Hrvatsku s vrijednim iskustvom koje će im pomoći i u zaposlenju i u budućem životu!

Sve o “Hoću na praksu!” kampanji može se pronaći na AIESEC-ovoj Facebook stranici, a može se javiti i lokalnim odborima AIESEC-a. Ukoliko student ne živi ili studira u nekome od 5 gradova u kojima postoje lokalni odbori, može se prijaviti u najbliži lokalni odbor na neki od navedenih kontakata.

Tekst u cijelosti pročitajte na portalu AIESEC Hrvatska ili portalu Osijek031.com.

Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Hrvatski inovatori napravili su u samo dvije godine digitalnu aplikaciju Master F&B, kojom su osvojili naklonost korisnika na obje strane, ugostitelje i posjetitelje kafića...

Ljudski resursi

U suradnji s portalom posao.hr, donosimo vam top 10 poslovnih ponuda ovog tjedna. Želimo vam sreću u potrazi!

Komentari

Volonteri iz udruge su ispričali svoja volonterska iskustva u sudjelovanju na aktivnostima udruge u sklopu projekta Ojačaj me da jačam druge koji završava 21.6.2023.

Marketing i prodaja

Prodaja je samo jedan dio dobre poslovne priče.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.