Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Ako svijet ode “k vragu” – ovo je pet mjesta gdje možete nastaviti mirno živjeti

Regionalni ratovi, financijske krize, sve više režima koji se igraju nuklearnim oružjem, Al Qaida, Fukoshima Daiichi, tsunamiji i potresi, parlamentarni izbori u RH… samo su neki od razloga zbog kojih nam se nekada čini da će nam svijet kakvog znamo nestati pod nogama. Za vas smo izabrali pet mjesta rasutih po svijetu koje nikakva promjena vlasti, rat ili invazija svemiraca neće potresti…

Regionalni ratovi, financijske krize, sve više režima koji se igraju nuklearnim oružjem, Al Qaida, Fukoshima Daiichi, tsunamiji i potresi, parlamentarni izbori u RH... samo su neki od razloga zbog kojih nam se nekada čini da će nam svijet kakvog znamo nestati pod nogama. Za vas smo izabrali pet mjesta rasutih po svijetu koje nikakva promjena vlasti, rat ili invazija svemiraca neće potresti...

Mongolija (bilo gdje na livadu)

Što reći o zemlji koja njeguje jednako dobre odnose s Rusijom i SAD-om, Kinom i Japanom, Južnom i Sjevernom Korejom? Ili su Mongoli pronašli neku genijalnu vanjskopolitičku strategiju, ili (vjerojatnija opcija) nikome nisu od osobito velike važnosti – idealno mjesto za skriti se u vrijeme nekog budućeg Velikog rata.

Dodatni benefit – obradivog zemljišta (i konja koji ga mogu obrađivati) u stepama Mongolije ima u izbilju. Sredina Azijske ploče osigurava relativnu sigurnost od potresa najveće razorne moći. Mogućnost tsunamija – minimalna…

Švicarska (a može i Luksemburg)

Redakcija je složna u jednom – ako se zakuha, Europa će nastradati među prvima. Ipak, švicarska brda kao amajlija štite pomalo dosadnu zemlju čokolade i satova od bilo kakvih vojnih aktivnosti. Ne treba potcijeniti sljedeće – za ratove treba novac. A ako Švicarci imaju nešto, onda su to banke.

Luksemburg smo vam ostavili kao opciju – slična shema, malo viši BDP.

Tristan da Cunha (u kućicu na plaži)

Nikada čuli? Nije ni čudo, Tristan da Cunha vulkansko otočje na jugu Atlantskog oceana najudaljenije je naseljeno otočje na svijetu. Populaciju otoka čini 271 stanovnik, a osnovna djelatnost je ribolov. Ako svijet napadnu svemirci ili veliki gušter koji riga vatru, uvijek možete opušteno sjesti u svoj čamac, odveslati na pučinu i loviti ribu. Zdrava prehrana.

Puncak Jaya (što više – to bolje)

Ne volite more, ili su vam tsunamiji na Youtubeu utjerali strah u kosti? Vaš izbor za bijeg mogu postati planine. Puncak Jaya u Indoneziji daleko su od razine mora (najviši vrh na 4884 metra nadmorske visine), a planinu krasi i zanimljiva komparativna prednost: Na Puncak Jayi nalaze se najveći rudnici zlata na svijetu!

Ako monetarni sustavi svjetskih sila krahiraju, što će biti prva kovina kojoj ćemo se vratiti u trgovanju? Dodatni benefit – skijanje zagarantirano tijekom cijele godine, svježi planinski zrak uključen u ponudu. Potencijalni problem – tko od vas govori Papuanski?

Machu Picchu (poljoprivreda među oblacima)

„Izgubljeni grad“ do danas ostaje obavijen velom tajne. Smatra ga se religijskim utočištem ili carskim posjedom Inka, a neotkriven je proveo stotine godina lebdeći među oblacima Anda.

Uzgoj poljoprivrednih kultura na terasama u podnožju grada nije otkrivanje tople vode. Napredna civilizacija Inka živjela je „čist fajn“ prije dolaska konkvistadora -znači hrana nije problem.

Benefit Machu Picchua – rijedak vam je zrak dok orete polje? Listova kokaina za brže kolanje krvi ima kao u Hrvatskoj… koprive. Benefit2 – vjerojatno najbolji pogled na svijetu s balkona.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.