Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Amerikanci na blagdansku online kupovinu troše 100 milijardi dolara

Da ne bude zabune, taj iznos je procijenjen samo na online kupovinu. To je prema tvrtki Forrester Research, koja je provela istraživanje, povećanje potrošnje od 13 posto u odnosu na isto razdoblje lani

Online shopping

I dok građani Hrvatske svaku kunu šparaju i sve manje kupuju, Amerikanci će ove godine na božićne i novogodišnje poklone potrošiti nevjerojatnih 89 milijardi dolara. Da ne bude zabune, taj iznos je procijenjen samo na online kupovinu. To je prema tvrtki Forrester Research, koja je provela istraživanje, povećanje potrošnje od 13 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Iako je riječ o rekordnoj potrošnji, riječ je o potrošnji koja  je manja za 15-tak posto u odnosu na godine prije 2013.

Nekoliko je razloga manje potrošnje, a jedan od bitnijih je tek 28 dana za šoping između Dana zahvalnosti i Božića. Predviđa se da će se vojsci online potrošača pridružiti novih tri milijuna potrošača koji će poboljšati kupovinu.

Slično istraživanje proveo je i National Retail Federation koji predviđa rast potrošnje od osam do 11 posto u istom periodu odnosno 105 milijardi dolara.

Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Glavni motiv za otvaranje 'sporih blagajni' je borba protiv usamljenosti, osobito među starijom populacijom.

Ekonomija

Ove je godine prosječan iznos online kupnje iznosio 83€ (628kn).

Ekonomija

Kakva je bila prošla godina s obzirom na online potražnju? Koji su sezonski trendovi opstali, koji su ojačali?

Lifestyle

Postoje četiri tipa novogodišnjih odluka, navodi Psychology Today, a svaki na svoj način vodi povećanju kvaliteta života, temelja za svaku promjenu nabolje.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.