Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ljudski resursi

Ana Dorić Škeva nova je članica Uprave Addiko Bank d.d.

Savjet Hrvatske narodne banke potvrdio je Anu Dorić Škevu novom članicom uprave Addiko banke odgovornom za rizike.

Addiko Bank

Savjet Hrvatske narodne banke potvrdio je Anu Dorić Škevu novom članicom uprave Addiko banke odgovornom za rizike. Na toj dužnosti zamijenila je Dubravka Mlikotića kojem je mandat istekao.  

Ponosna sam što sam gotovo od samih početaka Addiko banke bila dijelom ove netipične priče te što su moj trud i predanost prepoznati. Radujem se novim poslovnim izazovima s kojima ću se, uz podršku ostalih članova Uprave, vjerujem, uspješno nositi“, izjavila je Ana Dorić Škeva.

U više od 18 godina rukovoditeljskog iskustva u financijskim institucijama Ana je stekla bogato iskustvo u području rizika, revizije i korporativnog upravljanja. Na prethodnoj poziciji izvršnog direktora unutarnje revizije u Addiko banci bila je zadužena za planiranje i provedbu revizijskih angažmana, implementaciju regulatornih zahtjeva, transformaciju unutarnje revizije u skladu s međunarodnim revizijskim standardima, suradnju s regulatornim tijelima, Addiko Grupom i eksternim revizorima.

Ana Dorić Škeva

Kao nova članica Uprave Addiko banke Ana će biti odgovorna za kontrolu rizika, upravljanje kreditnim rizikom, upravljanje rizičnom aktivom, imovinom i nabavom Addiko Grupe te za pružanje potpore upravljanju rizicima Addiko Grupe. 

Drago mi je što je Nadzorni odbor prepoznao doprinos Ane Dorić Škeva u transformaciji banke i njezino radno iskustvo u području rizika i unutarnje revizije te da je između velikog broja kandidata za ovu poziciju izabrana interna kandidatkinja, što je dokaz da Addiko izgrađuje kandidate za visoke menadžerske pozicije“, izjavio je Mario Žižek, predsjednik Uprave Addiko banke i dodao: „Dubravku Mlikotiću zahvaljujem na predanosti i suradnji u proteklih šest i pol godina te velikom doprinosu koji je dao u transformaciji k specijalističkoj banci kakva smo danas. “

Ana Dorić Škeva završila je Ekonomski fakultet u Zagrebu, a prije Addiko banke radila je u Ministarstvu financija s direktnom linijom odgovornosti prema ministru financija te u Raiffeisen Leasingu kao direktorica Odjela problematičnih plasmana i post prodaje. Obnašala je funkcije predsjednice revizorskog i članice nadzornog odbora Financijske Agencije, a danas je predsjednica revizorskog odbora Addiko Bank d.d. Sarajevo.   

Imenovanjem Ane Dorić Škeva Addiko banka potvrđuje svoju usmjerenost k uvođenju više žena na rukovodeće pozicije i aktivnoj politici uključivosti i raznolikosti.

Pročitajte još:

Ljudski resursi

Iskoristite svoj potencijal i pronađite posao po svojoj mjeri! Prijavite se na portalu posao.hr i sretno!

Ljudski resursi

Iskoristite svoje znanje i vještine te pronađite posao po vašoj mjeri

Poduzeća

Serengeti je Split prepoznao kao jedan od najperspektivnijih domaćih gradova s velikim potencijalom još jačeg tehnološkog razvoja.

Ljudski resursi

U istraživanju provedenom tijekom 2021. i 2022. godine sudjelovalo je gotovo 25.000 ispitanika.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.