Apple želi zabraniti HTC-ove mobitele i tablete – hoće tržište samo za sebe!

Apple želi zabraniti HTC-ove mobitele i tablete – hoće tržište samo za sebe!

Apple je podnio tužbu „US International Trade Commission“ komisiji, protiv HTC-a za kršenje patenata, u kojoj traži zabranu uvoza i prodaje mobitela i tablet računala koje proizvodi ta tajvanska kompanija. Apple tvrdi kako je HTC u svojim proizvodima koristio pet zaštićenih patenata, a riječ je o softverskoj arhitekturi i korisničkim sučeljima za prijenosne elektroničke uređaje i hardveru za touch screen i pokretne senzore.

– Patenti pokrivaju revolucionarnu tehnologiju koju je Apple razvio i integrirao u svoje uređaje s ekranom osjetljivim na dodir iPhone, iPad i iPod – naveo je Apple u svojoj drugoj tužbi protiv HTC-a.

„US International Trad Commision“ ima ovlasti zabraniti prodaju određenih proizvoda na tržištu SAD-a pa tako Apple u ovom slučaju traži blokadu HTC-a, čije uređaje pokreće Googleov operativni sustav Android, inače najveći konkurent Appleovog iOS-a. Nova tužba nastavak je slijeda kojeg je Apple započeo 5. srpnja tužbom protiv Samsunga, a sve kako bi dugoročno osigurao apsolutnu dominaciju iPad-u na tržištu tablet računala.

HTC odlučno odbacuje sve Appleove prijašnje i sadašnje optužbe. Iz tajvanske kompanije poručuju kako će i dalje odlučno braniti svoja intelektualna vlasništva.

Android, Googleov operativni sustav koji pokreće HTC najpopularniji je u SAD-u, gdje drži 38 posto tržišta, dok Appleovom iOS-u pripada 27 posto tržišta.

Apple u rujnu predstavlja dva nova uređaja – skupocjeni iPhone 5 i jeftiniji iPhone 4S

Apple može kupiti Nokiju, RIM, HTC i Motorolu zajedno

Podijeli

Odgovori

Top