Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Marketing i prodaja

Hoće li Appleove izmjene iOS pravila privatnosti poremetit će oglašivačko tržište

Apple se najavom o promjenama po pitanju zaštite privatnosti podosta zamjerio Marku Zuckerbergu.

Apple se najavom o promjenama po pitanju zaštite privatnosti podosta zamjerio Marku Zuckerbergu, osnivaču Facebooka, koji je svjestan da ti noviteti znače nemogućnost praćenja iPhone korisnika na način koji je postojao svih ovih godina, piše ictbusiness.info.

No, ono što može radovati “kralja društvenih mreža”, ali i sve one koji zaziru od snažnijih sigurnosnih postavki i veće privatnosti “običnog” korisnika jest podataka da će iOS promjena vezana uz privatnost ipak kasniti. Apple je odgodio njeno predstavljanje jer “želi developerima dati vremena da naprave potrebne promjene”. Obećano je da one dolaze dogodine.

Možda zapravo Apple time samo želi dati vremena developerima u Facebooku i drugim kompanijama vezanima uz iOS korisnike vremena da se prilagode novim sigurnosnim postavkama. Ali, moguće je da tako izniman projekt ipak ne može stići samo tako pa se Apple u prvotnim najavama malo “zaletio” i ubrzo korigirao. Kako god, privatnost kakva još nije zabilježena kod korisnika pametnih telefona, stiže sasvim sigurno!

Ono što je specifično za taj novitet jest mogućnost da korisnik sam odredi dopušta li ili ne tracking. Bilo da se radi o aplikaciji ili o web stranici. Velika je to stvar jer tracking je nešto čime se koriste praktički svi, a dovodi do toga da nakon što posjetite neku aplikaciju ili web stranicu, tracking alati prate aktivnost korisnika i kad ih prestane koristiti.

Oko toga se vode mnogi prijepori i već smo vidjeli da internetski preglednici počinju onemogućavati tako nešto, a sad se svemu priključio Apple pa je za očekivati da će striktnije možda ići za njime i Android. Što bi bilo iznenađenje jer Google ipak ima podosta koristi od praćenja korisnika.

Malo tko bi plakao zbog toga, kao što malo tko plače zbog kritika iz Facebooka, da ovaj novitet onemogućava zaradu od oglašavanja. Jer, kako se svijet mijenja prema naprijed, tako se mora i marketing. Tko ne može pratiti tempo ili se prilagoditi, patit će ili jednostavno nestati…

Preporučujemo

Novosti

Svjetsko tržište aplikacija za mobilne uređaje iz godine u godinu rapidno raste. Do 2014. godine predviđa se kako će dosegnuti nevjerojatnih 58 milijardi dolara.

Izdvojeno

Kratice su u poslovnom svijetu postale dio svakodnevne komunikacije, a engleske skraćenice gotovo su u potpunosti zamijenile nekadašenje nazive kojima smo se koristili prije...

Financije

Većini ljudi primamljiva je pomisao da iz svog naslonjača mogu pratiti tržište, ulagati i, naravno, zarađivati.

Izdvojeno

Malo čiji sandučić elektronske pošte ne krije barem jednu odbijenicu poslanu nakon testiranja ili razgovora za posao.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.