Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Arena ostaje zatvorena dok Zagrebački holding ne podmiri dugove

Arena Zagreb zatvorena je za posjetitelje i radnike, osim onih koji rade na osiguranju i minimalnom održavanju. Ostat će tako dok Zagrebački holding ne podmiri Ingri dugove za održavanje dvorane, izjavio je danas voditelj odnosa s javnošću Ingre Vladimir Čeliković.

Arena Zagreb zatvorena je za posjetitelje i radnike, osim onih koji rade na osiguranju i minimalnom održavanju. Ostat će tako dok Zagrebački holding ne podmiri Ingri dugove za održavanje dvorane, izjavio je danas voditelj odnosa s javnošću Ingre Vladimir Čeliković.

Očekujemo službeno očitovanje Holdinga na pozive za uplatu dospjelih iznosa koje im kontinuirano šaljemo, kaže Čeliković.

Koliko duguje Holding?

Po njegovim tvrdnjama, Zagrebački holding ukupno duguje Ingri za dospjele troškove zakupa i operativne troškove 30 milijuna kuna, te još 17,7 milijuna kuna za depozit koji služi kao jamstvo plaćanja godišnje rate zakupnine za dvoranu.

U tih 30 milijuna kuna uračunati su rata zakupnine za prvi kvartal 2011. od 17,5 milijuna kuna, operativni troškovi za 2010. u iznosu od 7,3 milijuna kuna + PDV, operativni troškovi za prvi kvartal 2011. od 2,5 milijuna kuna, operativni troškovi za 2009. od 350.000 kuna, te još neplaćeni troškovi od Svjetskog rukometnog prvenstva u iznosu od 1,4 milijuna kuna.

Stavljanjem Arene u hladni pogon Ingra je ispunila prijetnje da će zatvoriti najveću sportsku dvoranu u Hrvatskoj jer joj Zagrebački holding ne podmiruje obveze u ugovorenim rokovima.

Ingra – ako i plate, ne plate PDV

Od 15. prosinca 2008., kada je Arena Zagreb predana Zagrebačkom holdingu, do danas Holding niti jednu dospjelu obvezu nije podmirio u ugovorom propisanom roku, a u slučajevima kada bi određeni iznos i bio uplaćen Holding ne bi platio PDV, tvrdi Ingra.

Iz tvrtke podsjećaju da je ugovor o zakupu između Laništa, Ingrine tvrtke kćeri, i Zagrebačkog holdinga potpisan još 14. lipnja 2007. Njime su Grad i Vlada preuzeli obvezu subvencionirati zakupninu u godišnjem iznosu od 7,2 milijuna eura plus PDV, te iznos od 300.000 eura troškova hladnog pogona i stvarne troškove operativnog održavanja.

Arena se od stavljanja u pogon redovno održava, a troškovi održavanja ulaze u iznos operativnih troškova koji su jasno definirani Ugovorom o zakupu i temelje se na dogovorenoj procjeni koju zajednički izrađuju zakupnik i zakupodavac početkom godine.

Ingra podmirivala troškove

Za 2010. godinu iznos troškova operativnog održavanja utvrđen je još u veljači u visini 8,9 milijuna kuna, što je potvrdila i Holdingova radna skupina. No, kako dogovoreni iznos nije isplaćivan kvartalno Ingra je morala sama podmirivati nastale troškove.

Jasno je da takva situacija više nije održiva pa očekujemo da Holding podmiri sve troškove i dospjela dugovanja kako bi se u Areni Zagreb mogli održavati događaji i primati posjetitelji, poručuju iz Ingre.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.