Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Arena Zagreb do kraja godine zaradit će 5,5 milijuna kuna

U prvih šest mjeseci kroz Arenu Zagreb prošlo je više od 250.000 ljudi. Dvorana je bila popunjena 71 dan, a do kraja godine rezervirana su 154 dana. U prvih pola godine tvrtka Arena d.o.o zaradila je dva milijuna kuna, a cilj je da do kraja godine zarada bude pet i pol milijuna kuna.

U prvih šest mjeseci kroz Arenu Zagreb prošlo je više od 250.000 ljudi. Dvorana je bila popunjena 71 dan, a do kraja godine rezervirana su 154 dana. U prvih pola godine tvrtka Arena d.o.o zaradila je dva milijuna kuna, a cilj je da do kraja godine zarada bude pet i pol milijuna kuna.

Atraktivna dvorana na rubu grada podijelila je mišljenja građana. Jedni je oduševljeno pozdravljaju, uz argument da hrvatska metropola zaslužuje takvo zdanje. Drugi sumnjičavo traže ekonomsku isplativost Arene, koja u vrijeme recesije i gubitaka radnih mjesta postaje posebno aktualna.

U Areni 71 dan

Odgovore na pitanja o isplativosti bilo kojeg sportskog borilišta u Hrvatskoj može donijeti samo vrijeme. Nakon pola godine služenja građanima vrijeme je i za prvo podvlačenje crte.

– Arena je bila popunjena 71 dan, a do kraja godine rezervirana su 154 dana, što znači da je ta građevina bila potrebna gradu Zagrebu – rekao je na današnjoj konferenciji za novinare direktor Arene Zdenko Antunović, predstavljajući rezultate poslovanja u prvih šest mjeseci ove godine.

– Eto, ne curi, ne pada kiša, ne pliva ništa, dobro je sagrađena – komentirao je gradonačelnik Milan Bandić posao građevinske tvrtke Ingra, koja je sagradila Arenu, te je pohvalio za dobar i brz posao te podsjetio da je tvrtka za obavljen posao dobila i nagradu Grada Zagreba.

Model vođenja još nije poznat

– Trebat će nam mnogo truda da ne pogriješimo u načinu daljnjeg vođenja i upravljanja tim zdanjem. Spremni smo podržati svaki model upravljanja Arenom koji će omogućiti da se ovdje održavaju veliki sportski i zabavni događaji, i da to bude hrvatska pamet – izjavio je Bandić.

Ipak, zaključuje Bandić na kraju, treba pričekati odluku povjerenstva o tome tko će voditi Arenu. Iako je emotivno vezan uz hrvatske tvrtke, gradonačelnik ističe da će na kraju ipak prevagnuti ekonomski izračun.

– Dobra je naša pamet, dobra je svjetska pamet pa ćemo u srazu te dvije pameti biti pametniji kome prepustiti upravljanje Arene – objasnio je Bandić.

[infopunkt 765 2]

Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Nova 12-kanalna tehnologija zvuka upravo se implementira u IMAX dvoranu u CineStaru Arena Zagreb te će od 19. rujna biti u punoj funkciji. Ista uključuje...

Novosti

Panel „Croatia Inc. Goes Digital“ posvećen je digitalnim strategijama vodećih hrvatskih tvrtki i prebacivanju sve većeg dijela poslovanja na web, dok će sudionici panela...

Izdvojeno

Ako do sad niste kupili karte za ovu utakmicu koja će se odigrati 21. travnja u 19.15 sati u Areni Zagreb ne brinite, tu...

Novosti

Glasnogovornica Taxi Cammea Lara Nadeždi reagirala je na navode medija kako dio taksista od petka namjerava voziti bez uključenih taksimetara. Ona tvrdi kako se...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.