Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Industrija

Atos je uspješno isporučio ključne IT usluge za Olimpijske igre u Tokiju

Kao dio digitalnih inovacija za Igre u Tokiju, Atos je također implementirao najmoderniju računalnu tehnologiju koja omogućuje skraćeno vrijeme obrade te je razvio napredni sustav kontrole pristupa (AACS) u koji je integrirano prepoznavanje lica.

Atos, svjetski IT partner Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, je implementirao ključne IT sustave koji su pridonijeli sigurnom održavanju Olimpijskih igara u Tokiju 2020. i omogućio milijardama obožavatelja diljem svijeta praćenje natjecanja.

Atosov raspon odgovornosti uključivao je upravljanje programima i operacijama, razvoj i hosting kritičnih aplikacija, uključujući digitalnu integraciju. Surađujući s Međunarodnim olimpijskim odborom (MOO), Organizacijskim odborom Olimpijskih igara u Tokiju 2020. i drugim tehnološkim partnerima, Atos je bio odgovoran za sve digitalne segmente Igara.

Smanjenje utjecaja Igara na okoliš

Sigurno i dekarbonizirano tehnološko okruženje koje se brzo razvija donosi inovacije u svakom izdanju Igara, a Tokio 2020. bio je ključni korak u digitalnoj transformaciji Olimpijskih igara. U skladu s vlastitom predanosti dekarbonizaciji i ugljičnoj neutralnosti, Atos aktivno sudjeluje u globalnim naporima kako bi se smanjio utjecaj Olimpijskih igara na okoliš migriranjem svih sustava u cijelosti u oblak, održavanjem testiranja tehnologija na daljinu i smanjenjem broja fizičkih poslužitelja. Ovaj novi model smanjio je potrošnju energije, emisije topline, količinu fizičke infrastrukture koja iziskuje mnogo resursa, kao i broj zaposlenika koji moraju otputovati u grad domaćin. Atos će iste tehnologije koristiti i za Paraolimpijske igre.

U ovim dosad nezapamćenim vremenima, podrška i povjerenje naših svjetskih partnera su važniji nego ikad. Sretni smo što nastavljamo surađivati s Atosom na pružanju digitalne okosnice i ključnih digitalnih platformi na koje se oslanjamo u vođenju Igara. Oduševljeni smo što možemo računati na to da će Atos podržati Olimpijski pokret i pomoći u približavanju olimpijskih vrijednosti milijardama ljudi širom svijeta”, izjavio je Thomas Bach, predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO).

Tokio 2020. u brojkama

  • sve ključne aplikacije hostane su 100% u Atosovom oblaku    
  • 400.000 izdanih akreditacija (30% više u odnosu na Rio 2016.) koje su služile i kao službeni dokument za ulazak u Japan
  • 41.724 volontera prihvaćenih putem portala za volontere
  • 339 natjecanja u Olimpijskom programu s gotovo trenutnim prijenosom rezultata navijačima, novinarima i televizijskim postajama
  • milijarde gledatelja
  • 200.000 sati tehničkog testiranja tijekom priprema
  • fizički poslužitelji smanjeni za gotovo 50% u odnosu na prethodna izdanja – u Riju 2016. radilo se na 250 poslužitelja, a u Tokiju 2020. na tek nešto više od 130
  • rekordan promet na olimpijskim digitalnim platformama (50% više korisnika u odnosu na Rio 2016.)
  • 6,5 milijuna korisnika službene olimpijske web stranice tijekom prvih dana Igara.

“Članovi Atos tima šampioni su iza kulisa i izuzetno sam ponosan na njihov trud i zalaganje”, izjavio je Elie Girard, izvršni direktor Atosa. “Osigurali smo nesmetano odvijanje Olimpijskih igara zahvaljujući našoj digitalnoj stručnosti i 30-godišnjem iskustvu. Brzom prilagodbom na pandemiju COVID-19, Atos je pokazao fleksibilnost i iskoristio svoje znanje iz područja digitalne sigurnosti kako bi obožavateljima i svim dionicima diljem svijeta omogućilo praćenje njihovih omiljenih sportaša. To je fantastično postignuće budući da su ove Olimpijske igre bile najpovezanije u povijesti.”

Za Igre u Tokiju Atos je implementirao strateška digitalna rješenja, uključujući sustave za upravljanje igrama koji podržavaju planiranje i operacije Olimpijskih igara, kao i sustave za širenje informacija koji medijima i olimpijskoj obitelji isporučuju rezultate u stvarnom vremenu. Atos je također osigurao cjelokupnu IT infrastrukturu oslanjajući se na svoju stručnost u području kibernetičke sigurnosti i poziciju broj dva pružatelja upravljanih usluga u svijetu.

Kao dio digitalnih inovacija za Igre u Tokiju, Atos je također implementirao najmoderniju računalnu tehnologiju koja omogućuje skraćeno vrijeme obrade te je razvio napredni sustav kontrole pristupa (AACS) u koji je integrirano prepoznavanje lica.

Na putu prema Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020. te Igrama u Pekingu 2022. i Parizu 2024. godine

Nakon izvanrednog zadnjeg izdanja Olimpijskih igara, Atos će nastojati postići isti uspjeh na Paraolimpijskim igrama koje počinju 24. kolovoza, oslanjajući se na istu paletu digitalnih tehnologija za 540 natjecanja iz 22 različita sporta.

Atos će podržati MOO u organizaciji Olimpijskih igara u Pekingu 2022. i Parizu 2024. godine. https://atos.net/en/olympic-games


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Lifestyle

Što su o inspiraciji rekli pisci, pjesnici, skadatelji...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.