Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Babić se nada dogovoru, ali ne odustaje od zahtjeva [VIDEO]

Pregovorima se, kaže, odazvao kako bi “spriječio spinove”, poput jučerašnjeg priopćenja Ministarstva zdravlja o ispunjenju uvjeta za prekid štrajka, a koje “vrvi netočnostima i insinuacijama”.

Pregovorima se, kaže, odazvao kako bi "spriječio spinove", poput jučerašnjeg priopćenja Ministarstva zdravlja o ispunjenju uvjeta za prekid štrajka, a koje "vrvi netočnostima i insinuacijama".

Predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić poručio je danas, trinaestog dana štrajka bolničkih liječnika, da se nada dogovoru ali štrajk neće biti gotov dok kolektivni ugovor u ime liječnika ne potpiše njihov sindikat.

Nastavku kolektivnih pregovora u Ministarstvu zdravlja, uz čelnike drugih dvaju sinikata koji nisu u štrajku, ponovno se odazvao i Babić čiji je sindikat danas intenzivirao štrajk, tako da bolnički liječnici isključivo rade kao nedjeljom.

Pregovorima se, kaže, odazvao kako bi “spriječio spinove”, poput jučerašnjeg priopćenja Ministarstva zdravlja o ispunjenju uvjeta za prekid štrajka, a koje “vrvi netočnostima i insinuacijama”.

[infopunkt 7241 2]

Novinarima je rekao da se odazvao u dobroj vjeri jer izlaznu strategiju trebaju tražiti sudionici štrajka, a ne netko treći. Odbacio je optužbe da je protuzakonito istovremeno sudjelovati u pregovorima i štrajkati, te poručio da oni koji to govore “ne poznaju zakon”.

[infopunkt 7241 3]

Izrazio je nadu da će dogovor danas biti postignut, odnosno prihvaćen njihov prijedlog kolektivnog ugovora (KU) koji su dostavili Ministarstvu 5. rujna, a na koji još nisu dobili očitovanje.

“Taj prijedlog KU implementirao je pravnu stečevinu EU i neka stečena prava, ali i isključio ono čega smo se odrekli poput božićnica, regresa, putnih troškova i dnevnica”, rekao je Babić te ponovio da pregovorima pristupa u dobroj vjeri. Radi zaštite pacijenata iz štrajka su, kaže, i dalje isključene poliklinike i primarna zdravstvena zaštita.

Poručio je da će danas ostati do kraja pregovora jer se rješenje mora pronaći, a sadašnja situacija svima stvara probleme – i pacijentima i liječnicima.

[infopunkt 7241 4]

”Rješenje za nas je kolektivni ugovor koji smo ponudili kada smo krenuli u štrajk još 5. rujna”, naglasio je.

[infopunkt 7241 5]

Na novinarsko pitanje zašto ne žele pregovarati o kolektivnom ugovoru, Babić odgovara da od kada su krenuli u štrajk nisu dobili očitovanje ministartva te ga tek očekuju kroz pregovore.

[infopunkt 7241 6]

Na nastavak pregovora o novom granskom kolektivnom ugovoru stigle su i čelnica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske Spomenka Avberšek, koja nije ni bila u štrajku, te Anica Prašnjak iz Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara – medicinskih tehničara, koji je štrajk prekinuo u četvrtak.

Napisao

Pročitajte još:

Novosti

Ugovor su potpisali predsjednik Uprave Vindije Nenad Klepač i Silvija Bartolić, glavna sindikalna povjerenica Vindije.

Novosti

Posljednja istraživanja pokazuju da su među poslovnim korisnicima najzastupljeniji pozivi prema članicama EU te pozivi i surfanje dok se nalaze u roamingu EU.

EU fondovi

EU treba proračun prilagođen ciljevima i u kojem se svaki euro troši u korist građana.

EU fondovi

Hrvatska je tijekom 2015. godine u proračun Europske unije uplatila nešto više od 3 milijarde kuna, dok su istodobno Hrvatskoj iz EU proračuna doznačena sredstva...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.