Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Besplatni internet po Hrvatskoj za 1,5 milijuna kuna

Čak 244 pristupne točke bit će na području primorskih županija, a oko 25 na kontinentu zemlje. Na natječaj za program “Hotspot Croatia” zaprimljeno je ukupno 111 zahtjeva, od kojih je odobreno 75, temeljem kojih će biti uspostavljeno najmanje 269 pristupnih točaka na području cijele Hrvatske

Čak 244 pristupne točke bit će na području primorskih županija, a oko 25 na kontinentu zemlje. Na natječaj za program "Hotspot Croatia" zaprimljeno je ukupno 111 zahtjeva, od kojih je odobreno 75, temeljem kojih će biti uspostavljeno najmanje 269 pristupnih točaka na području cijele Hrvatske

Do 1. srpnja na području cijele Hrvatske trebalo bi biti uspostavljeno najmanje 269 pristupnih ‘hotspot’ točaka za besplatni pristup internetu, od čega oko 244 na području primorskih županija, a oko 25 na kontinentu zemlje, izvijestili su danas iz Ministarstva turizma koje će uspostavu ‘hotspotova’ sufinancirati s 1,5 milijun kuna.

Ministarstvo turizma je ove godine po prvi put objavilo natječaj za program “Hotspot Croatia”, prateći trendove na međunarodnom turističkom tržištu i zahtjevima suvremenih turista, a vjeruju da će to dodatno pridonijeti jačanju promocije i konkurentnosti hrvatskih odredišta.

Na natječaj je, kako se navodi, zaprimljeno ukupno 111 zahtjeva, od kojih je odobreno 75, temeljem kojih će biti uspostavljeno najmanje 269 pristupnih točaka na području cijele Hrvatske.

Ministarstvo će s ukupnih 1,5 milijuna kuna sufinancirati, u iznosu do 50 posto, uspostavu ‘hotspot’ lokacija odnosno pristupnih točaka bežičnog besplatnog interneta na turistički najfrekventnijim područjima poput glavnih gradskih trgova, šetališta, u blizini autobusnih i željezničkih kolodvora, trajektnih i nautičkih luka, te javnih plaža.

Na Jadranu se najviše takvih ‘točaka’ očekuje u Istri i na Kvarneru, a bit će označene posebnim grafičkim znakom što će posebno biti objavljeno i na web stranicama Hrvatske turističke zajednice (HTZ) te Ministarstva turizma.

Ministar turizma Darko Lorencin kazao je da je za jačanje turističke konkurentnosti Hrvatske bitno kontinuirano pratiti trendove i potrebe današnjih turista te im se pravovremeno prilagođavati. Vjeruje da će im to omogućili još brže i kvalitetnije snalaženje i boravak u hrvatskim odredištima.

Iz Ministarstva podsjećaju i da su se na natječaj mogle javiti jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, a neki od ključnih kriterija pri odabiru projekata su bili broj ostvarenih turističkih noćenja u pojedinoj destinaciji te broj turističkih i ugostiteljskih objekata na predloženoj lokaciji.

Napisao

Preporučujemo

Lifestyle

GLAMI, jedinstvena modna tražilica koja se oslanja na umjetnu inteligenciju, u Hrvatskoj posluje iznad očekivanja i za svoje partnere uspijeva generirati narudžbe u vrijednosti...

Turizam

Kriza se odužila. Turizam je na koljenima, a s njime i oko 450 obiteljskih malih hotela koje očekuje još jedna neizvjesna sezona.

Lifestyle

Svi ljudi su više ili manje lijeni. Neki su ipak previše, i to se smatra ogromnom manom. Ali što ako to nije toliko loša...

Edukacija

Sigurno imate kolegice i kolege s kojima su odnosi sjajni i one s kojima vam odnosi nisu baš onakvi kakve priželjkujete.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.