Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Bez njih se ne može: imaju VSS, govore dva svjetska jezika i ogledalo su tvrtke

Današnja tajnica više nije „samo“ osoba koja kuha kave, kopira dokumente i javlja se na telefon, kako ju je javnost uglavnom percipirala. Ona predstavlja prvi dojam tvrtke, prvi kontakt s klijentima i partnerima – mora biti upoznata sa svim područjima poslovanja te pored ostalih sposobnosti imati i istančane organizacijske i komunikacijske vještine.

Današnja tajnica više nije „samo“ osoba koja kuha kave, kopira dokumente i javlja se na telefon, kako ju je javnost uglavnom percipirala. Ona predstavlja prvi dojam tvrtke, prvi kontakt s klijentima i partnerima - mora biti upoznata sa svim područjima poslovanja te pored ostalih sposobnosti imati i istančane organizacijske i komunikacijske vještine.

Časopis Poslovni savjetnik petu godinu za redom organizira nacionalnu konferenciju poslovnih tajnica, voditelja ureda i administrativnih djelatnika koju će 22. veljače ugostiti zagrebački hotel Dubrovnik. U sklopu konferencije održat će se i proglašenje NajTajnica.hr za 2012. godinu. Nagrada će se dodijeliti u tri kategorije: za male i srednje tvrtke, velike tvrtke te za javne institucije. Na konferenciji se očekuje oko 150 sudionika.

Okruženje u kojem tajnica djeluje uvelike utječe na način kojim se upravlja tvrtkom, u što dakako spada korporativni imidž, te “osobni imidž” srednjeg i visokog menadžmenta. Neke od organizacijskih tehnika koje preuzima “moderna” tajnica 21. stoljeća spada u kategoriju visoko obrazovnog kadra kao što je poznavanje dvaju stranih jezika, odlično znanje rada na računalu, baratanje vještinama organizacijskog djelovanja, opća kultura, poslovne komunikacije te istančan osjećaj pragmatičnog rješavanja zadaća u vremenu i situacijama.

Današnja tajnica više nije „samo“ osoba koja kuha kave, kopira dokumente i javlja se na telefon, kako ju je javnost uglavnom percipirala. Ona predstavlja prvi dojam tvrtke, prvi kontakt s klijentima i partnerima –  mora biti upoznata sa svim područjima poslovanja te pored ostalih sposobnosti imati i istančane organizacijske i komunikacijske vještine.

Posjetitelje i ove godine očekuje pregršt korisnih i interesantnih predavanja, od kojih izdvajamo predavanja Ljiljane Buhač, Marka Alerića, Darka Sambola, Marije Novak Ištok, Sanje Gomuzak te Jerneje Agić.

Detaljan program i prijavnicu možete pronaći na  ovdje.

U suradnji s tvrtkom za mystery shopping Heraklea d.o.o. proveo se mystery calling – tajni kupci zvali su tvrtke, slali elektronske poruke tajnicama te im postavili razna pitanja tražeći informacije vezane uz njihovu tvrtku i poslovanje, a sve u svrhu pronalaska najbolje tajnice 2012. godine. Cilj svega bio je utvrditi koliko su tajnice ljubazne i snalažljive te imaju li potencijala za unapređenje svojih sposobnosti i na kojim područjima, kaže direktorica te tvrtke Sanja Gomuzak.

“Kako bismo saznali kako tajnice danas stoje u poslovnom svijetu te kakva je percepcija javnosti o njima proveli smo online istraživanje, u periodu od 18. do 23. prosinca 2012., na uzorku od 371 ispitanika.  I dalje se smatra da su tajnice potplaćene te da često imaju ulogu „potrčka“ koji radi i ono što mu jest i što nije u opisu posla, kaže direktorica i glavna urednica Poslovnog savjetnika”, Sandra Mihelčić.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.