Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Biznis zdrave hrane “Juhica” postao veliki hit u poslovnim zgradama

Bivši novinar, diplomirani ekonomist i osnivač Bakinih pita i programer udružili su se u zajednički biznis zdrave hrane. Za pokretanje posla bila su im potrebna dva tjedna i 2.000 kn. Sudeći po narudžbama posao raste čak za 50 posto tjedno!

Bivši novinar, diplomirani ekonomist i osnivač Bakinih pita i programer udružili su se u zajednički biznis zdrave hrane. Za pokretanje posla bila su im potrebna dva tjedna i 2.000 kn. Sudeći po narudžbama posao raste čak za 50 posto tjedno!

Samo dva tjedna i dvije tisuće kuna trebalo je trojici prijatelja da pokrenu vlastiti posao koji je u samo mjesec dana postao velik hit u Zagrebu. Riječ je o Juhicama, odnosno o usluzi dostave toplih juha i variva zaposlenicima koji rade u poslovnim zgradama u Radničkoj cesti i na Zavrtnici. Kako ističe Bruno Blumenschein za Poslovni dnevnik, jedan od trojice osnivača tvrtke Juhica, prodaja im raste 50 posto na tjedan, a zbog velike potražnje mladi poduzetnici planiraju širiti dostavu i na Trešnjevku, u prvoj fazi, zatim na Martinovku, pa i na Novi Zagreb.

Potreba za zdravijom i drukčijom hranom 

Bruno Blumenschein, čovjek iz medijskog biznisa objašnjava da nakon razgovora s prijateljima koji rade u Radničkoj i na Zavrtnici, diplomirani ekonomist i osnivač Bakinih pita Rene Gami i programer Borna Janeš došli su do zaključka da postoji potreba za zdravijom i drukčijom hranom od standardnih pomfrita i bečkog odreska koji su ljudima već dosadila, objašnjava Blumenschein. Uočavanje potrebe za nečim novim prva je faza u pokretanju posla, slijedi istraživanje tržišta i zaključak da postoji prostor u kojem mogu postati lideri. Na kraju je trebalo samo postaviti poslovanje na noge.

Za cijelu organizaciju posla trojici suvlasnika Juhica trebalo je svega dva tjedna. U svom poslovnom konceptu Blumenschein, Gami i Janeš ističu prednosti varijabilnih troškova. Primjerice, juhice i variva koja uopće ne znaju spravljati predali su u ruke cateringu Placi s kojim su sklopili ugovor.

Tako su izbjegli troškove najma prostora, a studente koji su prodavači juha plaćaju stimulativno. Dostavni automobil imaju iz projekta Bakine pite, i slično. Iako im prodaja juhica u svega mjesec dana postojanja raste 50 posto na tjedan, Blumenschein ističe kako će se širiti oprezno i organizirano jer ne žele izgubiti na kvaliteti.

Inovativan proces prodaje – prodavači Juhica hodaju po uredima

Cilj im je do kraja godine postići prodaju od 2500 juha i variva na dan. Uz varijabilne troškove u poslovanju ističu i potpuno inovativan proces prodaje u kojem prodavači Juhica hodaju po uredima i u vrijeme ručka radnicima u Radničkoj i na Zavrtnici nude još tople juhe i variva. Upravo je pauza za ručak vrijeme kada prodaju do 70 posto proizvedenog. Ambiciozni kolege već imaju razrađen jelovnik za ljeto, a komunikaciju kao i osluškivanje potreba klijenata stavljaju na prvo mjesto u poslovanju. Ubrzano rade i na informatičkom sustavu za dostavu hrane kako bi se postigla bolja komunikacije svih sudionika u proizvodnji i prodaji proizvoda Juhica. No to nije sve. Pregovaraju i o potpisivanju ugovora s nekoliko renomiranih tvrtki koje su papirnate kutije Juhica prepoznale kao dobar marketinški kanal.

“Juhica” uvodi cjenkanje

Trojica suvlasnika Juhica u fazi su potpunog rebrendiranja Bakinih pita. Odsad će kao glavni proizvod nuditi “činkice”, odnosno zapečene palačinke, te “kroatiane”, hrvatsku verziju kroasana punjenih dalmatinskim pršutom, domaćim sirom i, primjerice, avokadom. Svoje poslovanje mladići iz Juhica namjeravaju uvesti u potpuno drukčiji način određivanja cijena od uobičajenog – kupci će se moći cjenkati. Naime, postojat će početna cijena proizvoda, no svaki će je kupac imati priliku smanjiti tako što će, primjerice, nešto otplesati, objašnjava Blumenschein ovu neobičnu ideju.

Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Biznis je težak. Ako ga ne razumijete onda je još teži. Ako jurite samo kratkoročnu novčanu korist onda vjerojatno nećete uspjeti.

Izdvojeno

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Lifestyle

Kako se snaći i kako znati što je zdravo – domaći proizvodi, organski proizvodi, light namirnice, proizvodi bogati omegom 3, mediteranska prehrana, pa “čuvene...

Novosti

Gledamo u budućnost, a bez staklene kugle i magičnih zazivanja i znamo točno kakve su prognoze, što Vi želite, što Vam je potrebno i...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.