Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Bjeliš: Jovanovićeva izjava nije realna!

Rektor Sveučilišta komentirao je izjavu resornog ministra i pritom dodao kako se svim snagama trudi ispraviti pogreške Ministarstva.

Rektor Sveučilišta komentirao je izjavu resornog ministra i pritom dodao kako se svim snagama trudi ispraviti pogreške Ministarstva.

Prilikom otvorenja Sveučilišne škole hrvatskog jezika i kulture, koju dugi niz godina zajednički organiziraju Sveučilište u Zagrebu i Hrvatska matica iseljenika, rektor Sveučilišta Aleksa Bijeliš komentirao je izjavu resornog ministra Željka Jovanovića kako ga rektor želi smijeniti.

”Do sad rektori nisu postavljali niti smjenjivali ministre, oni koji ih postavljaju, ti ih i smjenjuju pa mislim da to nije bila realistična izjava”, rekao je Bjeliš.

 Dodao je i kako se on svim snagama trudi ispraviti pogreške koje radi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. ”Ja pokušavam spriječiti ili bar umanjiti štetu loših odluka koje ovo ministartsvo provodi i donosi”, istaknuo je.

Naglasio je kako je komunikacija s ministartsvom normalna, uobičajena te kako je kazao, ”kritička s obadvije strane kako i treba biti”. Dodao je kako postoji želja da svaka suradnja s ministarstvom bude postignuta i pripremljena na što kvalitetniji način, kako bi imali što bolje preduvjete za ispunjenje svojih obaveza.

”U nekim situacijama smo bili izrazito nezadovoljni, što smo jasno rekli i ministru i javnosti”, kazao je Bjeliš stavljajući naglasak na Studentski centar. ”Slažem se s ministrom da Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa ne može biti isključeno iz sanacije centra, ali on dobro zna koliko smo upozoravali da ni Sveučilište u Zagrebu ne može biti isključeno, kao niti drugi dijelovi Vlade”, izjavio je Bjeliš.

Istaknuo je kako su nudili jedan drugačiji model sanacije u kojem bi i Sveučilište i Vlada sa punom odgovornošću sudjelovali. ”Tim putem se nije išlo, a ja se bojim da ćemo sada sve više i više moći vidjeti posljedice te loše odluke”, dodao je.

Na napise u Jutarnjem listu kako su si profesori povećavali plaće od školarina, Bijeliš je rekao kako je to samo još jedna sezona lova na profesore.

Srušimo predrasude o Hrvatima

O samoj školi hrvatskog jezika i kulture rektor je kazao kako je to prilika svima da dođu u Hrvatsku kako bi tijekom ljeta naučili jezik i upoznali se s Hrvatskom. Većinom su to djeca iseljenika, a putem škole se, kako ističe rektor, širi jezik i kultura – a to je pak najljepša obveza.

Prisutne je pozdravio i  ravnatelj Hrvatske matice iseljenika Marin Knezović te pritom istaknuo kako zapadne zemlje trebaju srušiti predrasude o Hrvatima, a škola je jedan od načina kako bi se to moglo učiniti.

Sveučilišna škola hrvatskog jezika i kulture službeno je počela 22. lipnja, a aktivnosti predviđene njezinim programom završit će 19. srpnja, kada će polaznicima biti uručene diplome.

Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Grad Mostar od svibnja bi trebao imati uspostavljenu redovnu avionsku liniju za Zagreb, a preko zagrebačkog aerodroma bi bio povezan sa svim glavnim središtima...

Ekonomija

Sve je tematski razdijeljeno po etažama te novi Centar Kaptol sada u još opuštenijoj atmosferi odgovara na svakodnevne potrebe Zagrepčana - od uobičajenih zadataka...

Nekretnine

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako je Zagreb tijekom ožujka ostao najtraženiji grad za kupnju stanova, a osim velike potražnje zabilježene su i nešto...

Ekonomija

Zagreb je na oglasniku Crozilla.com i dalje najtraženiji grad za kupnju stanova, a posebna je pozornost posvećena novogradnji.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.