Broj nezaposlenih u Grčkoj uvećan za 44,2 posto u godinu dana!

Broj nezaposlenih u Grčkoj uvećan za 44,2 posto u godinu dana!

Broj nezaposlenih u Grčkoj u drugom je tromjesečju dosegnuo 1,169 milijuna, čime je u odnosu na prethodno tromjesečje uvećan za daljnjih 4,3 posto a prema istom razdoblju prošle godine za čak 44,2 posto, pokazali su u četvrtak podaci tamošnjeg statističkog ureda.

Stopa nezaposlenosti uvećana je na 23,6 posto, s 22,6 posto u prethodnom tromjesečju, te sa 16,3 posto u istom razdoblju prošle godine, objavio je grčki statistički ured.

Sudeći po najnovijim brojkama nezaposlenost daleko više pogađa Grkinje nego Grke. Stopa nezaposlenosti za žene iznosi 27,3 posto, dok je za muškarce 20,8 posto, pokazuju podaci za drugo tromjesečje.

Problem zabrinjavajuće visoke nezaposlenosti ipak najviše pogađa mlade, poglavito žensku populaciju, i u drugom tromjesečju iznosila je 53,9 posto, pri čemu je za žene dosegnula 62,1 posto, objavio je statistički ured.

U problemima pritisnutoj članici eurozone broj zaposlenih u drugom tromjesečju smanjen je za daljnjih 1,2 posto u odnosu na prethodna tri mjeseca, na 3,793 milijuna. Na godišnjoj razini smanjen je tako za 8,7 posto, stoji u najnovijem izvješću grčkog statističkog ureda o stanju na tržištu rada.

Podijeli

Odgovori

Top