Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Broj poslova u IT-u i telekomunikacijama u stalnom porastu!

ipad, mobilnost
pixabay.com

U vrijeme visoke stope nezaposlenosti postoji grana koja ne može namiriti potrebe za radnom snagom. Osim što vrlo često ne čekaju ni dana na posao, poslodavci ih i često nagrađuju dodatnim beneficijama kako bi osigurali njihov ostanak u kompaniji.

Broj oglasa u kategoriji ‘IT i telekomunikacije’ (MojPosao)

Prema podacima portala MojPosao, tijekom 2015. godine objavljeno je više od 2.500 oglasa za zaposlenje u području IT-a i telekomunikacija. U odnosu na 2014. godinu zabilježen je porast od 34%, dok gledano od 2010. godine potreba za zaposlenicima u ovoj branši je u stalnom porastu.

Oglasi u kategoriji ‘IT i telekomunikacije’ čine 11% ukupnog broja objavljenih oglasa te se nalaze na 4. mjestu po zastupljenosti, odmah iza kategorija ‘Prodaja (Trgovina)’, ‘Turizam i ugostiteljstvo’ te ‘Proizvodnja i zanatske usluge’.

Značajan pokazatelj je i da dnevna ponuda oglasa za navedenu kategoriju se ne spušta ispod 300 objavljenih oglasa.

Najtraženije zanimanje je programer, a zatim informatičar i sistem administrator. Od programera, najtraženiji su Java programeri te .NET i PHP programeri.

Aktualna ponuda novih poslova u ovoj kategoriji dostupna je na portalu MojPosao.

Što poslodavci očekuju od IT stručnjaka?

U više od polovice oglasa (52%) tražilo se prethodno radno iskustvo i to u prosjeku 2 godine i 7 mjeseci. Velika je prednost za sve IT stručnjake što se u čak 85% oglasa nudio ugovor na neodređeno vrijeme, dok su po pitanju stručne spreme najtraženiji kandidati s visokom stručnom spremom (62% oglasa).


Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.