Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Budite vilenjak svom kupcu i zaradite ekstra novac

Budite non-stop na usluzi klijentu, istaknite proizvode na akciji i pripremite osoblje za blagdansko šoping ludilo.

Budite non-stop na usluzi klijentu, istaknite proizvode na akciji i pripremite osoblje za blagdansko šoping ludilo.

Počinje ludilo. Božićno-novogodišnji blagdani se bliže, posljednja je prilika za uzeti „ozbiljan“ novac u godini. No kako to postići, kako uskladiti posao i slobodne dane? Ugrabiti malo vremena s obitelji, ali ipak udovoljiti zahtjevima kupaca, poslovnih partnera i zaraditi.

Ima mnogo načina za takvo što, no za vas smo izdvojili nekoliko njih. Prvo što morate učiniti je osigurati dostupnost klijetima. Dakle, bez obzira je li riječ o radnom ili ne radnom danu morate biti dostupni klijentima. Ne zaboravite da vaši klijenti rade i nude uslugu trećim osobama. Ukoliko ste nedostupni, klijent će otići konkurenciji. I tu nije riječ samo o telefonu, vaša web stranica je vaše ogledalo. Jeste li ažurirali web stranicu? Jesu li svi linkovi valjani? Iaskoristite vlastitu stranicu i društvene mreže na zanimljiv i nenametljiv način. Pokažite da ste tu, informirajte javnost o novim proizvodima, popustima, akcijama…

Neka vam je kupac uvijek na prvom mjestu. Ponudite kupcu ekstra uslugu, nešto što nema konkurencija. Neka se vaš klijent osjeća posebno, posebno u predblagdansko i blagdansko vrijeme. Naravno, teško se natjecati snižavanjem cijene usluge, ali ponudite višu razinu usluge. Budite jedinstveni. Naprimjer, nudite li uslugu dostave? Možete li dostavu izvršiti na Božić? Ili ukoliko se kupcu ipak ne sviđa kupljeni proizvod možete li ga zamijeniti dan nakon Božića? Budite vilenjak svom kupcu, produžite radno vrijeme, prilagodite se kupcu. Pri tome je od presudne važnosti obučenost osoblja. Vaši ljudi u svakom trenutku moraju znati što je na akciji, koji asortiman nudite i kako to može uljepšati blagdane vašim klijentima. Osigurajte dovoljan broj djelatnika. Ako posao to zahtijeva zaposlite privremeno još djelatnika.

Sigurni smo da će se sav trud isplatiti nakon blagdana. I to na vašem računu…


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.