Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

CAPTCHA skripta koja se ne može probiti

ecaptcha

Tim domaćih IT stručnjaka iz tvrtke Ebit IT razvio je CAPTCHA skriptu (Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart) koja na temelju jednostavnih matematičkih operacija razlikuje računala od ljudi. Skripta je jednako namijenjena profesionalcima za rad na projektima, kao i vlasnicima web stranica koji će ovim rješenjem zaštititi vlastiti sadržaj od zlonamjernih programa te dodatno pojednostaviti proces provjere identiteta.

Posljednjih godina pojavili su se različiti oblici CAPTCHA skripte koje su u velikom broju korisnicima zadavale probleme i komplicirale rad nečitljivim tekstovima i znakovima kojima su korisnici potom trebali popunjavati web forme. Kao rješenje navedenog problema razvijena je eCaptcha skripta, temeljena na jednostavnim matematičkim operacijama koja ne zahtijeva upisivanje nečitljivih podataka, već unos rezultata ponuđene operacije.

eCaptcha je razvijana od 2011. godine i isprobana je na stranicama desetaka tvrtki i pojedinaca na kojima do danas nije zabilježen uspješan pokušaj probijanja zaštite što ju čini u potpunosti sigurnim proizvodom.

Besplatna skripta je s uključenim uputstvima za implementaciju i dodatnim informacijama dostupna na internetskoj stranici Ebit IT-a, odnosno u nastavku na linku http://www.ebit.hr/hrvatski/ecaptcha_37/. Namijenjena je i profesionalnim korisnicima za zaštitu projekata na kojima rade, kao i vlasnicima internetskih stranica kojima će eCaptcha pojednostaviti zamorno prepisivanje često teško razumljivih tekstova i znakova.

Skripta CAPTCHA ima cilj odrediti radi li se o korisniku koji je čovjek ili računalo radi odbijanja pristupa zlonamjernih računalnih programa. CAPTCHA skripte se koriste u područjima na kojima je moguć utjecaj automatiziranih računalnih programa (botovi) na kvalitetu sustava, a implementirane u nebrojena područja poput: sprječavanja spam-a kod e-mail registracija i blogova, online anketa radi sprječavanja utjecaja botova na rezultat ankete, kupovine karata na internetu radi sprječavanja kupnje većeg broja karata i njihove preprodaje po većoj cijeni, sprječavanje provaljivanja lozinki, sakrivanja e-mail adresa i mnoga druga područja.

O tvrtki Ebit IT:

Ebit IT je tim mladih profesionalaca s ciljem istraživanje IT noviteta i trendova radi razvoja najboljih rješenja, a svojim su ih radom razvili preko 5000. Tvrtka je specijalizirana za internet trgovinu, responzivni dizajn, SEO optimizaciji za pretraživače, ad words oglašavanju i programiranju po mjeri.

Pročitajte još:

Ljudski resursi

Ako ste u potrazi za poslom, ne morate tražiti dalje!

Ekonomija

Hrvatski inovatori napravili su u samo dvije godine digitalnu aplikaciju Master F&B, kojom su osvojili naklonost korisnika na obje strane, ugostitelje i posjetitelje kafića...

Ljudski resursi

U suradnji s portalom posao.hr, donosimo vam top 10 poslovnih ponuda ovog tjedna. Želimo vam sreću u potrazi!

Komentari

Volonteri iz udruge su ispričali svoja volonterska iskustva u sudjelovanju na aktivnostima udruge u sklopu projekta Ojačaj me da jačam druge koji završava 21.6.2023.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.