Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

CAPTCHA skripta koja se ne može probiti

ecaptcha

Tim domaćih IT stručnjaka iz tvrtke Ebit IT razvio je CAPTCHA skriptu (Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart) koja na temelju jednostavnih matematičkih operacija razlikuje računala od ljudi. Skripta je jednako namijenjena profesionalcima za rad na projektima, kao i vlasnicima web stranica koji će ovim rješenjem zaštititi vlastiti sadržaj od zlonamjernih programa te dodatno pojednostaviti proces provjere identiteta.

Posljednjih godina pojavili su se različiti oblici CAPTCHA skripte koje su u velikom broju korisnicima zadavale probleme i komplicirale rad nečitljivim tekstovima i znakovima kojima su korisnici potom trebali popunjavati web forme. Kao rješenje navedenog problema razvijena je eCaptcha skripta, temeljena na jednostavnim matematičkim operacijama koja ne zahtijeva upisivanje nečitljivih podataka, već unos rezultata ponuđene operacije.

eCaptcha je razvijana od 2011. godine i isprobana je na stranicama desetaka tvrtki i pojedinaca na kojima do danas nije zabilježen uspješan pokušaj probijanja zaštite što ju čini u potpunosti sigurnim proizvodom.

Besplatna skripta je s uključenim uputstvima za implementaciju i dodatnim informacijama dostupna na internetskoj stranici Ebit IT-a, odnosno u nastavku na linku http://www.ebit.hr/hrvatski/ecaptcha_37/. Namijenjena je i profesionalnim korisnicima za zaštitu projekata na kojima rade, kao i vlasnicima internetskih stranica kojima će eCaptcha pojednostaviti zamorno prepisivanje često teško razumljivih tekstova i znakova.

Skripta CAPTCHA ima cilj odrediti radi li se o korisniku koji je čovjek ili računalo radi odbijanja pristupa zlonamjernih računalnih programa. CAPTCHA skripte se koriste u područjima na kojima je moguć utjecaj automatiziranih računalnih programa (botovi) na kvalitetu sustava, a implementirane u nebrojena područja poput: sprječavanja spam-a kod e-mail registracija i blogova, online anketa radi sprječavanja utjecaja botova na rezultat ankete, kupovine karata na internetu radi sprječavanja kupnje većeg broja karata i njihove preprodaje po većoj cijeni, sprječavanje provaljivanja lozinki, sakrivanja e-mail adresa i mnoga druga područja.

O tvrtki Ebit IT:

Ebit IT je tim mladih profesionalaca s ciljem istraživanje IT noviteta i trendova radi razvoja najboljih rješenja, a svojim su ih radom razvili preko 5000. Tvrtka je specijalizirana za internet trgovinu, responzivni dizajn, SEO optimizaciji za pretraživače, ad words oglašavanju i programiranju po mjeri.


Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.