Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Čeličana Sisak počela s radom

U čeličanu je uloženo 25 milijuna eura, prostire se na površini od 900.000 četvornih metara i zapošljava 140 radnika. Ciljevi tvrtke za idućih 15 mjeseci su doseći proizvodnju od 27.000 tona mjesečno i povećati broj zaposlenih na brojku između 200 i 250

U čeličanu je uloženo 25 milijuna eura, prostire se na površini od 900.000 četvornih metara i zapošljava 140 radnika. Ciljevi tvrtke za idućih 15 mjeseci su doseći proizvodnju od 27.000 tona mjesečno i povećati broj zaposlenih na brojku između 200 i 250

Čelnici Grupe Danieli, tvrtke ABS Italia i ABS Sisak predstavili su danas službeni početak rada čeličane u sastavu ABS-a Sisak u prostorima bivše sisačke Željezare.

Čeličana, u koju je Grupa Danieli uložila 25 milijuna eura, prostire se na površini od 900.000 četvornih metara. Trenutno se u njoj proizvode specijalni čelici, okruglice za proizvodnju prirubnica i cijevi za naftnu i plinsku industriju, ali u ABS-u najavljuju modernizaciju uz proizvodnju proizvoda veće dodane vrijednosti.

ABS Sisak već je osigurao potražnju za proizvodima u iznosu od 4000 tona mjesečno te svoje proizvode izvozi u Italiju, Njemačku te Španjolsku, kaže predsjednik Uprave ABS-a Sisak Andrea Landini.

Prema njegovim riječima, čeličana, koja trenutno zapošljava 140 radnika, u pogonu je pet dana tjedno, ali bi se te brojke uskoro trebale znatno povećati.

Ciljevi tvrtke za idućih 15 mjeseci su doseći proizvodnju od 27.000 tona mjesečno i povećati broj zaposlenih na brojku između 200 i 250, kaže Landini.

Kako bi se ti ciljevi ostvarili najavljuje da će talijanska grupacija nastaviti modernizaciju pogona i instaliranje nove opreme.

Zahvaljujući tome, kao i potpori talijanske grupe vlasnika Danieli ABS će nastojati proširiti tržište na istočnu Europu, SAD, Indiju i Saudijsku Arabiju.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović, koji je bio na službenom otvorenju čeličane, naglasio je da su država i Sisačko-moslavačka županija veoma brzo izdale sve potrebne dozvole i suglasnosti za početak rada.

Poželio je talijanskim investitorima da budu uspješni i povećaju broj zaposlenih uz opasku da taj broj više neće moći biti onoliki koliki je bio prije rata.

Sisak je jedan od gradova koji se najsporije oporavlja, kazao je ustvrdivši da za to nema razloga jer taj grad nije “crna rupa niti zabit”, već centar industrijskog bazena koji već dvadeset godina stagnira.

Dodao je kako je za Vladu posebno važna i Rafinerija nafte Sisak za koju, prema njegovim riječima, u dioničarskom ugovoru za INA-u postoji obveza ulaganja. Ta će se ulaganja, kaže premijer Milanović i ostvariti.

Kazao je da Rafinerija više ne može biti u sadašnjem stanju, odnosno neracionalna i energetski rasipna, ali da će i nadalje raditi.

U izjavi za novinare nakon obilaska pogona potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a Branko Grčić rekao je da Vlada intenzivno radi na uklanjanju barijera investitorima, što potvrđuje i današnji događaj u Sisku.

U vezi Rafinerije nafte Sisak rekao je da se ovih dana razgovara o mogućnosti da se ozbiljnije razmotre svi problemi između suvlasnika INA-e, Vlade i MOL-a .

Rekao je da je u hrvatskom interesu da se Rafinerija obnovi i zaposli značajan broj ljudi.

“No, kakva će politika tvrtke biti, o tome ćemo još morati razgovarati”, kazao je Grčić.

Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

Iskoristite svoj potencijal i pronađite posao po svojoj mjeri! Prijavite se na portalu posao.hr i sretno!

Lifestyle

Nije uvijek lako uočiti lažljivca. Dok neke ponekad riječi i maniri odaju, drugi govore izmišljotine s uznemirujućom lakoćom.

Edukacija

Nagrađeni nisu skrivali zadovoljstvo što ih je udruga, s kojom dijele temeljne vrijednosti u poslovanju i u životu, odabrala za ove vrijedne nagrade, koje...

Ljudski resursi

Iako su prošle godine na prvom mjestu faktora kojima se vodimo kod odabira novog posla bili međuljudski odnosi, ove je godine inflacija očito odradila...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.