Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Četiri obvezna mirovinska fonda u 10 godina članovima zaradili 10 milijardi kuna

U obvezne mirovinske fondove zaposleni građani su u deset godina uplatili 41 milijardu kuna štednje, a imovina fondova na kraju 2012. bila je 51 milijardu kuna, čime se dolazi do 10 milijardi kuna zarade što je, oko 1,2-1,3 milijarde eura koliko je koštao autoput Zagreb-Split

U obvezne mirovinske fondove zaposleni građani su u deset godina uplatili 41 milijardu kuna štednje, a imovina fondova na kraju 2012. bila je 51 milijardu kuna, čime se dolazi do 10 milijardi kuna zarade što je, oko 1,2-1,3 milijarde eura koliko je koštao autoput Zagreb-Split

Četiri domaća obvezna mirovinska fonda u deset su godina, od početka uvođenja mirovinske reforme 2002. do kraja 2012., svojim članovima zaradili 10 milijardi kuna, što upravljačka društva tih fondova drže impresivnim rezultatom i potvrdom uspjeha mirovinske reforme istodobno poručujući da su rezultati mogli biti još bolji da se povećalo izdvajanje u drugi stup sa 5 posto koliko iznosi svih deset godina.

Naglasili su to na današnjem susretu s novinarima čelni ljudi četiri obvezna mirovinska fonda odnosno Udruženja društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava.

U obvezne mirovinske fondove zaposleni građani su u deset godina uplatili 41 milijardu kuna štednje, a imovina fondova na kraju 2012. bila je 51 milijardu kuna, čime se dolazi do 10 milijardi kuna zarade što je, oko 1,2-1,3 milijarde eura koliko je koštao autoput Zagreb-Split.

Naveli su kako je prošle godine zabilježen prosječan prinos od 12,34 posto, u deset godina prosječan godišnji prinos bio je 5,48 posto, odnosno oko 2,5 do 3 postotna poena iznad inflacije, što je znatno bolje od postavljenih početnih očekivanja od 2 posto iznad inflacije.

Najavili su kako radi dalje popularizacije fondova, širenja informiranosti i svijesti građana o tome ovih dana kreću sa zajedničkom kampanjom “Crno na bijelo”.

Tom kampanjom, u koju ulažu milijun kuna, žele poboljšati, kako je pokazalo istraživanje na 200 zaposlenih građana, nisku i nezadovoljavajuću informiranost građana o njihovoj osobnoj štednji i radu fondova u kojima štede.

Trenutno sva četiri fonda imaju oko 1,6 milijuna članova-zaposlenih osoba, za kojih se za 60 do 70 posto redovito uplaćuju doprinosi.

Očekuju da će se izdvajanje za drugi mirovinski stup povećati iznad 5 posto, na 7 ili 10 posto, ne ove, ali vjeruju u nekoj idućoj godini, za što, rekli su, postoji nedvojbena politička volja.

Predsjednik Uprave Raiffeisen mirovinskog društva Damir Grbavac, predsjednik Uprave Allianz ZB društva Dinko Novoselec, predsjednik Uprave Erste društva Petar Vlaić i predsjednik Uprave PBZ Croatia društva za upravljanje obveznim mirovinskim fondom Dubravko Štimac naglasili su da se 10 posto inicijalno tražilo i u 2002., ali to, kako su kazali, nisu dovoljno vikali zadnjih godina.

S tim povećanjem mirovinska reforma će, po ocjeni Vlaića, imati prave i još veće efekte, dok je Novoselec kazao da je to nepovećavanje i jedan od najvećih problema našeg mirovinskog sustava budući su prinosi s obzirom na to koliko mirovinski fondovi ulažu mogli biti znatno viši.

Ovih dana će objaviti i godišnja izvješća za 2012. što će potvrditi dobro poslovanje svih fondova koje je označio i najaktivnijim ulagačima i stabilizatorima hrvatskog tržišta kapitala te najprofitabilnijim institucijama u Hrvatskoj.

S ciljem unapređenja sustava, poboljšanja rezultata te za bolji odnos rizika i prinosa, kao i veću sigurnost ulaganja, upravljačka društva fondova su sudjelovala i u izradi prijedloga izmjena zakona o radu mirovinskih fondova, koje idu za tim da se u Hrvatskoj omogući formiranje tri podportfelja za različite dobi i staž osiguranika, za one s 25, 10 i 5 godina prije umirovljenja, kazao je Štimac.

Dodao je i da je u planu razdvajanje zakona o obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima na dva zakona.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.