Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Cijene naftnih derivata od 01.01.-07.01.2013.

Ministarstvo gospodarstva objavilo je danas najviše maloprodajne cijene naftnih derivata koje će se primjenjivati od sutra pa sve do 07. siječnja 2012. godine.

Ministarstvo gospodarstva objavilo je danas najviše maloprodajne cijene naftnih derivata koje će se primjenjivati od sutra pa sve do 07. siječnja 2012. godine.

Prema odredbama novog Pravilnika o uvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata (NN, 145/2012) izvršene su korekcije najviših razina maloprodajnih cijena naftnih derivata, a tako izračunate najviše maloprodajne cijene primjenjuju se od 01. siječnja 2013. godine. Najviše razine maloprodajnih cijena naftnih derivata prema odredbama ovoga Pravilnika prvi će se put redovno obračunati 7. siječnja 2013. godine.

Za utvrđivanje prosječne srednje cijene naftnih derivata CIF Med iz formule koriste se prosječne srednje vrijednosti kotacija “Mediterranean cargoes CIF Med (Genova/Lavera)” iz “Platt’s European Marketscana” objavljene u razdoblju od prvoga dana iza dana prethodnog obračuna do dana novoga obračuna.

Najviše maloprodajne cijene goriva i naftnih derivata od 01.01. do 07.01.2013.

U obrazloženju Ministarstva gospodarstva uz danas objavljene korekcije najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata stoji da je na temelju Zakona o izmjenama Zakona o tržištu nafte i naftnih derivata (NN, 144/2012) donesen novi Pravilnik o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata (NN, 145/2012) koji se primjenjuje od 01. siječnja 2013. godine. Također je donesena nova Uredba o visini trošarine na motorne benzine, plinsko ulje i kerozin za pogon (NN, 137/2012 i 144/2012).

Tekst  u cijelosti možete pročitati na portalu croenergo.eu


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.