Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

DOP

Comping: nova donacija Centru za neurorazvojnu integraciju refleksa

Donacija Centru trebala bi omogućiti daljnji razvoj radionica i terapija koje pomažu u osamostaljivanju i socijalnom, obrazovnom i poslovnom uključivanju osoba s teškoćama u razvoju.

Davorin Greblički, član Uprave Compinga

Hrvatska ICT tvrtka Comping i ove je godine donirala sredstva Centru za neurorazvojnu integraciju refleksa kako bi poduprla rast i razvoj usluga koje Centar pruža svojim korisnicima. Donacija Centru trebala bi omogućiti daljnji razvoj radionica i terapija koje pomažu u osamostaljivanju i socijalnom, obrazovnom i poslovnom uključivanju osoba s teškoćama u razvoju.

Ovogodišnjom donacijom nastavljena je akcija iz 2019. godine kada je Comping organizirao prodajnu akciju računala kako bi se prikupila sredstva pomoću kojih je Centar razvio brojne radionice s ciljem poticanja uspješnijeg uključivanje djece i odraslih s teškoćama u razvoju u društvo.

Donacija poput ove Compingove pomaže nam da povećamo stručni tim Udruge i osiguramo veći izbor terapija za naše korisnike. Također, omogućuje nam provoditi europske projekte koji zahtijevaju veće ljudske i financijske kapacitete udruge. Uz ovakve potpore cilj nam je proširiti naše djelovanje i osigurati veći i adekvatniji prostor za našu udrugu“ – rekao je predsjednik Centra za neurorazvojnu integraciju refleksa, Aleksandar Karanfilovski.  

Centar trenutno održava osam radionica u kojima sudjeluje devedesetak članova, od kojih najveći broj djece i mladih s Down sindromom te djece s cerebralnom paralizom i drugim razvojnim poteškoćama. Velik dio aktivnosti koje Centar provodi fokusira se na poboljšanje kvalitete života putem neurorazvojne metode integracije refleksa te art terapije. U sklopu terapije provode se keramička, glazbena, likovna, kazališna i plesna radionica, individualne terapije integracije refleksa te radionice rekreacijskog veslanja i veslanja na dasci.

Sve aktivnosti provode se s ciljem unapređivanja zdravstvene i psiho‐socijalne skrbi, obrazovanja, zapošljavanja i uključivanja osoba s teškoćama u razvoju u društvenu zajednicu te poticanja znanstvenih i drugih istraživanja vezanih uz osobe s teškoćama u razvoju. Unatoč činjenici da je njihov rad prepoznat od nadležnog Ministarstva, Centar i dalje nema vlastiti prostor u kojem može održavati radionice, već ovisi o različitim lokacijama diljem grada. Trenutno se radionice odvijaju u prostorima vrtića i škola, privatnim umjetničkim ateljeima i kabinetima pa se u Centru nadaju da će njihov problem s prostorom uskoro biti prepoznat i riješen kako bi imali jedinstveno mjesto za održavanje radionica.

Zadovoljstvo nam je pratiti rad Centra, od naše prve suradnje 2019. godine do danas te vidjeti kako je naša potpora doprinijela razvoju udruge i direktno pomogla velikom broju djece. Radionice i terapije od velikog su značaja za napredak djece te je s njima važno krenuti od najranije dobi, stoga nam je drago da smo kroz ovu inicijativu imali priliku pomoći u stvaranju bolje budućnosti za djecu s teškoćama u razvoju. Nadamo se da će se rad Centra prepoznati i na široj razini“, izjavio je Davorin Greblički, član Uprave Compinga.

Pročitajte još:

Edukacija

Odabranim studentima stipendije je uručio predsjednik uprave Compinga, Alojzije Jukić koji je tom prilikom izrazio zadovoljstvo ovim višegodišnjim modelom širenja i osnaživanja tvrtke.

Ekonomija

Tvrtka Comping, jedna od najvećih IT kompanija u Hrvatskoj, preuzela je većinski dio poslovanja tvrtke Megatrend poslovna rješenja te tako dodatno osnažila svoju tržišnu...

Novosti

Comping je u 2019. imao nekoliko uspješno implementiranih projekata koji su sadržavali Dell Technologies rješenja – od klijentskih do enterprise rješenja sa serverima i...

Novosti

Novi su zaposlenici većinom dedicirani na Compingovim razvojnim projektima poput platforme za obradu podataka ThingsTalk i na projektima interneta stvari (IoT). Ove godine u...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.