Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Credit Suisse ukida 5000 radnih mjesta?

Razlog takvoj mogućoj odluci leži u činjenici da je odjel investicijskog bankarstva “jednostavno je predimenzioniran”, tvrdi neimenovani izvor listu Tje Sonntag.

Razlog takvoj mogućoj odluci leži u činjenici da je odjel investicijskog bankarstva "jednostavno je predimenzioniran", tvrdi neimenovani izvor listu Tje Sonntag.

Švicarska banka Credit Suisse mogla bi ukinuti do 5.000 radnih mjesta u odjelu za investicijsko bankarstvo nakon što izvijesti o poslovnim rezultatima u prvom tromjesečju, objavili su u nedjelju švicarski mediji.

Pozivajući se na procjenu člana višeg menadžmenta, list The Sonntag objavio je da bi ta banka mogla smanjiti broj zaposlenih za 5.000. Odjel investicijskog bankarstva “jednostavno je predimenzioniran”, kazao je taj neimenovani izvor.

Banka će objaviti rezultate za prvo tromjesečje 25. travnja.

Credit Suisse je završio 2011. godinu s 20.900 investicijskih bankara, 200 više nego na početku godine. Broj zaposlenih u cijeloj banci bio je, pak, uglavnom stabilan, čak i nakon dva kruga otpuštanja, tijekom kojih je ukinuto 3.500 ili oko 7 posto ukupnog broja radnih mjesta.

Banka sa sjedištem u Zuerichu suočena je s kritikama dioničara u vezi veličine i troškova investicijske banke, što je povećalo pritisak na izvršnog direktora Bradya Dougana da smanji broj zaposlenih.

Napisao

Pročitajte još:

Financije

Razdoblje su obilježili dobri poslovni rezultati s dvoznamenkastim rastom prihoda te pripremnim radnjama za izlazak kompanije na Zagrebačku burzu.

Financije

Financijske institucije troše i do 30% godišnjih proračuna na programe uvođenja promjena, ali nemaju koristi od toga.

Poduzeća

U nepredvidivom periodu uzrokovanom pandemijom bolesti COVID – 19, Nestlé je treću godinu zaredom postigao poboljšani organski rast, profitabilnosti i povrat uloženog kapitala.

Ekonomija

Na istoku Hrvatske je usprkos pandemiji i gospodarskoj krizi ostvaren rast ukupnog broja natječaja za slobodna radna mjesta.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.