Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

“Crno zlato” pojeftinilo – energetski sektor SAD-a zacrvenio se na Dow Jonesu

U ponedjeljak su na Wall Streetu vodeći indeksi pali, ponajviše zbog slabljenja energetskog sektora uslijed pada cijena nafte, dok je dionica Alcoe pojeftinila više od 3 posto jer su prihodi kompanije u proteklom tromjesečju razočarali. Dow Jones indeks oslabio je 0,01 posto, na 12.378 bodova, dok je S&P 500 pao 0,28 posto, na 1.324 boda, a Nasdaq indeks 0,32 posto, na 2.771 bod…

U ponedjeljak su na Wall Streetu vodeći indeksi pali, ponajviše zbog slabljenja energetskog sektora uslijed pada cijena nafte, dok je dionica Alcoe pojeftinila više od 3 posto jer su prihodi kompanije u proteklom tromjesečju razočarali. Dow Jones indeks oslabio je 0,01 posto, na 12.378 bodova, dok je S&P 500 pao 0,28 posto, na 1.324 boda, a Nasdaq indeks 0,32 posto, na 2.771 bod...

Pod pritiskom se jučer našao energetski sektor, nakon što su analitičari Goldman Sachsa poručili svojim klijentima da bi, nakon višemjesečnog snažnog rasta, cijena nafte mogla pasti zbog mogućeg prekida vatre u Libiji i slabljenja potražnje u SAD-u.

“Crno zlato” – 109,9 po barelu

To je izazvalo pad terminske cijene ‘crnog zlata’ na burzi u New Yorku na 109,9 dolara po barelu, znatno ispod 113,4 dolara, najviše razine u posljednjih 30 mjeseci.

Zbog toga su oštro pale cijene dionica naftnih kompanija, pa je S&P indeks energetskog sektora potonuo 1,9 posto.

Ulagači su jučer bili oprezni i zbog početka sezone objave poslovnih izvješća kompanija za prvo tromjesečje.

Nakon zatvaranja Wall Streeta, Alcoa je izvijestila da je njezina dobit u proteklom kvartalu dosegnula 28 centi pod dionici, malo iznad očekivanih 27 centi, te je potvrdila svoje poslovne planove za ovu godinu.

I europska burza u crvenom

No, cijena dionice najvećeg američkog proizvođača aluminija potonula je u elektroničkom trgovanju više od 3 posto jer je ulagače razočarao manji rast prihoda nego što se očekivalo. Prihodi Alcoe porasli su 22 posto, na 5,96 milijardi dolara, dok se očekivao rast na 6,08 milijardi.

I na europskim su burzama cijene dionica jučer blago pale. Londonski FTSE indeks oslabio je 0,04 posto, na 6.053 boda, dok je frankfurtski DAX skliznuo 0,17 posto, na 7.204 boda, a pariški CAC 0,57 posto, na 4.038 bodova.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.